Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
08/11/2022 | 10:02
Militaire News

Ρωσία, Κίνα και Ισλαμικό Κράτος στο Twitter του Elon Musk

Ρωσία, Κίνα και Ισλαμικό Κράτος στο Twitter του Elon Musk

Τι συμβαίνει μετά την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk; Λογαριασμοί που συνδέονται με αυταρχικά κράτη θέλουν τον δισεκατομμυριούχο τεχνολογίας να τους επαναφέρει στην πλατφόρμα.

Ο Έλον Μασκ έχει μερικούς νέους σούπερ θαυμαστές: τη Ρωσία, την Κίνα και το Ισλαμικό Κράτος, σημειώνει το Politico.

Αφού ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα, αξιωματούχοι και δημοσιογράφοι που συνδέονται με τη Ρωσία και την Κίνα —ακόμα και ορισμένοι τζιχαντιστές— τον προέτρεψαν να άρει τους περιορισμούς στη χρήση της πλατφόρμας.

Μέχρι στιγμής, οι εκκλήσεις τους έχουν πέσει στο κενό. Αλλά τα επανειλημμένα αιτήματα – μεταξύ άλλων από προσωπικότητες υψηλού προφίλ όπως η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών – αποτελούν μέρος των προσπαθειών αυτών των ατόμων να χρησιμοποιήσουν την εξαγορά του Μασκ ως ευκαιρία για επιστροφή στο Twitter.

Οι δεξιές εξτρεμιστικές ομάδες στη Δύση έχουν ήδη προαναγγείλει την ιδιοκτησία του Μασκ ως σήμα ότι μπορούν να δημοσιεύουν περιεχόμενο μίσους και δυνητικά παράνομο στο διαδίκτυο.

Τώρα, οι λογαριασμοί Twitter που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και την Κίνα έχουν υιοθετήσει το ίδιο επιχείρημα για την ελευθερία του λόγου, απαιτώντας από την πλατφόρμα να τους επαναφέρει, να αφαιρέσει τις ετικέτες που προσδιορίζουν αυτούς τους λογαριασμούς ως συνδεδεμένους με το Πεκίνο ή τη Μόσχα και να τους επιτρέψουν να δημοσιεύουν πιο ελεύθερα, μεταξύ άλλων σε hot  θέματα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Το κάνουν αυτό για να ξανάρθουν τώρα που η δεξιά κοινότητα ασκεί πίεση στον Μασκ», δήλωσε ο Felix Kartte, ανώτερος σύμβουλος στο Reset, μια ομάδα λόμπι λογοδοσίας τεχνολογίας. «Πιέζουν γιατί όλοι οι άλλοι πιέζουν και τον Μασκ».

Εκπρόσωπος του Twitter δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο στο Politico. Η εταιρεία έχει δηλώσει προηγουμένως ότι οι πολιτικές της σχετικά με το διαδικτυακό περιεχόμενο μίσους δεν έχουν αλλάξει μετά την εξαγορά του Μασκ.

Η πίεση είναι ένα κρίσιμο πρώιμο τεστ για την προθυμία του Μασκ να αστυνομεύσει τη νέα του πλατφόρμα. Οι φόβοι ήδη αυξάνονται ότι υπό την ηγεσία του, το Twitter θα μπορούσε να αναδιαμορφωθεί ώστε να γίνει τοξικό για πολιτική συζήτηση – και ενδεχομένως ακόμη και να υποκινήσει μια αύξηση του βίαιου εξτρεμισμού ή της ξένης παρέμβασης στις δυτικές δημοκρατίες.

Η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος από τους λογαριασμούς που υποστηρίζονται από τζιχαντιστές έρχεται καθώς το Twitter υφίσταται μια θεμελιώδη αλλαγή υπό τον Μασκ. Ο γεννημένος στη Νότια Αφρική δισεκατομμυριούχος απέλυσε τους μισούς υπαλλήλους της εταιρείας την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένων πολλών σε ανώτερους ρόλους δημόσιας πολιτικής και εποπτείας περιεχομένου.

Μετά την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις που απαγορεύουν περιεχόμενο όπως το ρωσικό RT και το Sputnik, μια κίνηση που ανάγκασε το Twitter να υιοθετήσει τους δικούς του περιορισμούς, τους οποίους επέκτεινε πέρα ​​από τα σύνορα του μπλοκ των 27 χωρών. Τώρα, ανώτερα στελέχη του RT – και αξιωματούχοι του Κρεμλίνου – απαιτούν από τον Musk να άρει αυτά τα μέτρα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης