Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
01/11/2022 | 17:53
Κωνσταντίνος Αρβανίτης

Μ. Συντυχάκης: Το νομοθετικό πλαίσιο που συνδιαμόρφωσαν ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ τρέφει τους «Πάτσηδες»

Μ. Συντυχάκης: Το νομοθετικό πλαίσιο που συνδιαμόρφωσαν ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ τρέφει τους «Πάτσηδες»

«Όσες απελπισμένες προσπάθειες και αν κάνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να βγουν από το κάδρο των ευθυνών, ματαιοπονούν», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, με αφορμή τη συζήτηση για την υπόθεση Πάτση και τους πλειστηριασμούς από «κοράκια», μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ1.

Όπως σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «διαμόρφωσαν από κοινού ένα άθλιο αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς, από το οποίο εκτρέφονται οι “Πάτσηδες”».

Υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέτρεψε με νόμο το 2016 να παραδώσει τα δάνεια στα funds για να απαλλάξει τις τράπεζες, ενώ ακόμα έκανε ιδιώνυμο αδίκημα τη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς».

Σχετικά με το σχέδιο “Ηρακλής” της κυβέρνησης της ΝΔ, ο Μ. Συντυχάκης είπε ότι «απάλλαξε τις τράπεζες και όχι τον λαό».

Επισήμανε ότι το ΚΚΕ «ζητά να καταργηθούν οι νόμοι που επιτρέπουν στα “κοράκια” να αρπάζουν τα σπίτια του λαού, να καταργηθεί το ιδιώνυμο αδίκημα και να εξασφαλιστεί το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας».

Επίσης, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από τη στάση αναμονής που καλλιεργείται ενόψει εκλογών». Κάλεσε τους εργαζόμενους «να σηκώσουν το ανάστημά τους και να δώσουν μαζική απάντηση στις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, με τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική- πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη».

Γ.Μ.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης