Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Αντιπυραυλική ασπίδα 14 χωρών στην Ευρώπη με επικεφαλής τη Γερμανία-Εκτός η Ελλάδα

Αντιπυραυλική ασπίδα 14 χωρών στην Ευρώπη με επικεφαλής τη Γερμανία-Εκτός η Ελλάδα
φωτ. αρχείου

Η Γερμανία συμφώνησε με 14 χώρες της Ευρώπης για απόκτηση κοινής αντιπυραυλικής ασπίδας. Η Ελλάδα είναι εκτός αυτής της συμφωνίας.

Σύμφωνα με άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, «δεκατέσσερις χώρες με επικεφαλής τη Γερμανία ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την κοινή απόκτηση αντιπυραυλικής ασπίδας. Μια ασπίδα που αποτελείται τόσο από γερμανικά, αμερικανικά και πιθανώς ισραηλινά συστήματα, προς θλίψη της Γαλλίας, ένθερμου υπερασπιστή της ιδέας της «ευρωπαϊκής κυριαρχίας» που οικειοθελώς έμεινε μακριά από αυτό το σχέδιο.

Μετά από  διαπραγμάτευση μηνών από τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, αυτό το σχέδιο, που ονομάζεται «Ασπίδα του Ευρωπαϊκού Ουρανού», συγκεντρώνει το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, την Ολλανδία, αλλά και τη Νορβηγία και τη Φινλανδία, καθώς και πολλές χώρες από την ανατολική πλευρά της Ευρώπης: Βουλγαρία, Ρουμανία, Τσεχία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβακία, Σλοβενία, ακόμη και Ουγγαρία. Επισημοποιήθηκε την Πέμπτη με τη διαβίβαση «επιστολής προθέσεων» στο ΝΑΤΟ», γράφει η γαλλική εφημερίδα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης