Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΤΟΥΡΚΙΑ
12/10/2022 | 07:47 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Γιατί δεν αρκεί το «μπλοκάρισμα των F-16» στην Τουρκία ακόμη κι αν τελικά επιτευχθεί

Γιατί δεν αρκεί το «μπλοκάρισμα των F-16» στην Τουρκία ακόμη κι αν τελικά επιτευχθεί

Η είδηση ότι έμειναν εκτός του νομοσχεδίου της Γερουσίας για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA) ,οι τροπολογίες που επέβαλαν προϋποθέσεις στην Τουρκία για την αναβάθμιση των F-16, προκαλεί και προβληματισμό και συζητήσεις. 

Από τις ΗΠΑ μεταδίδεται ότι ο γερουσιαστής Μενέντεζ θα θέσει βέτο …

Έχοντας επικεντρώσει στο θέμα των F-16 μάλλον δεν έχουμε μετρήσει ότι  ακόμη κι αν η Τουρκία τελικά δεν κατορθώσει να «γυρίσει το παιχνίδι» υπέρ της ,μπορεί να εξετάσει κάποιες εναλλακτικές λύσεις για την αεροπορία της. Κάποιες απ ΄ αυτές είναι ευρωπαϊκές.

Η Σουηδία έχει προχωρήσει σε άρση εμπάργκο πώλησης εξοπλισμών προς την Τουρκία σε μια προσπάθεια να «εξευμενίσει» την Άγκυρα για την είσοδο της στο ΝΑΤΟ.

Αυτό θεωρητικά τουλάχιστον σημαίνει ότι η Τουρκία μπορεί να προμηθευτεί ένα πολύ καλό μαχητικό αεροσκάφος το Gripen E που  είναι η πιο προηγμένη και αναβαθμισμένη έκδοση της «οικογένειας» μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων τέταρτης γενιάς. Χρησιμοποιούν κινητήρα turbofan τύπου GE F414G, έχουν μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 16.500 κιλά (16,5 τόνους) και μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες 2 Mach.

Για το θέμα έχουμε γράψει από τον περασμένο Ιούνιο.

Συνεπώς δεν είναι μόνο το ζήτημα της αναβάθμισης των F-16 που θα πρέπει να μας απασχολεί. Και δεν θα έχει καμία αξία να «μπλοκαριστεί» αυτή η υπόθεση αν δεν μπει φραγμός και στις «εναλλακτικές λύσεις» που μπορεί να αξιοποιήσει η Τουρκία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης