Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
06/10/2022 | 12:15
Militaire News

Αναθερμαίνεται η συμμαχία Ν.Κορέας, ΗΠΑ, Ιαπωνίας μετά τις δοκιμές πυραύλων από Β. Κορέα

Αναθερμαίνεται η συμμαχία Ν.Κορέας, ΗΠΑ, Ιαπωνίας μετά τις δοκιμές πυραύλων από Β. Κορέα

Ο νοτιοκορεάτης συντηρητικός πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ δεσμεύθηκε σήμερα ότι θα διατηρήσει την ισχυρή συμμαχία της Σεούλ με τις ΗΠΑ και θα συντονίσει τις ενέργειες της κυβέρνησής του με αυτές της Ουάσινγκτον καθώς και της κυβέρνησης της Ιαπωνίας για την προάσπιση της ασφάλειας της χώρας. Οι δηλώσεις έρχονται μετά τις νέες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα, όπως μεταδίδει το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο κ. Γιουν προγραμματίζει να συζητήσει τηλεφωνικά με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φουμίο Κισίντα εντός της ημέρας, σύμφωνα με δελτίο Τύπου των υπηρεσιών του στον Κυανό Οίκο.

Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο αγνώστου τύπου, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Ο πύραυλος έπεσε εκτός της ΑΟΖ της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το ιαπωνικό δίκτυο NHK.

Η νέα πυραυλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ καταγράφεται λιγότερες από 24 ώρες αφότου οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ εκτόξευσαν συνολικά τέσσερις πυραύλους προς την Θάλασσα της Ιαπωνίας, την επομένη ακόμη μιας εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης

01/05/2024 | 14:04

Μάιος στην COSMOTE TV