Υποστηριξε το militaire
ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΡΑΓΚΟ
16/09/2022 | 06:16 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

«C-130 και Apache που λιάζονται»…Κ.Φράγκος στους Διαξιφισμούς

«C-130 και Apache που λιάζονται»...Κ.Φράγκος στους Διαξιφισμούς

Διαξιφισμοί

Γράφει ο

ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

 

Που το πάει ο Εφένδης;

  • Ο κ. Ταγίπ Ερντογάν…
  • Δεν έχει Γραφείο, δεν έχει συσκέψεις, δεν έχει μελέτη φακέλων; Που τον βρίσκεις, που τον χάνεις, ωρυόμενο σε ένα μπαλκόνι, εκτοξεύοντας απειλές και ύβρεις κατά της Ελλάδας!
  • Μα τον Χριστό και τον Αλάχ έχει χάσει κάθε έλεγχο των λεγόμενων του. Τις προάλλες ρωτούσε το Σμυρνεϊκο, φανατισμένο, ακροατήριο του αν είναι έτοιμο να ξαναρίξει τους Έλληνες στη θάλασσα.
  • Και τι κάνει ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Διεθνή Fora όταν βλέπουν την λύσσα αυτή; Γιατί ανέχονται ένα παράφρονα Αρχηγό Κράτους ν΄απειλεί τον γείτονα του με εισβολή λόγω μεγαλομανίας. Τον χαϊδεύουν ; τον “μαλώνουν” με γλυκόλογα, μας διαβεβαιώνουν ότι παίζει.
  • Δεν βλέπουν ότι καθημερινώς φωνάζει, απειλεί, παραπλανά, αφιονίζει, “μαστουρώνει” τους οπαδούς το και τους ετοιμάζει ψυχολογικά για εξόρμηση. Υπερβάλλω; μακάρι να είναι έτσι.
  • Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι θα μας “την κάνει” ο αλλόφρων, ο Νεοσουλτάνος που ονειρεύεται μια νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία.
  • Το έχουμε πάρει χαμπάρι, ή μήπως ετοιμάζουμε διαπραγματεύσεις για “να τα βρούμε”;

Ολίγο ρετρό…Για να μην ξεχνάμε…

(Όπως επιδιώκουν μερικοί)

ΠΑΡΙΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ REAL NEWS (11/11/12)

Μπορεί οι Γερμανοί σήμερα  να μας “κουνάνε το δάχτυλο” και να  μας “τραβάνε το αυτί” για το υπέρογκο χρέος μας, ξεχνούν όμως ότι αυτοί οι ίδιοι μας έχωναν όλο και πιο βαθιά στον βάλτο, δανείζοντας μας με εξωφρενικά επιτόκια για να αγοράζουμε όπλα! Και όχι απαραίτητα γερμανικά! Η υπόθεση των αμερικανικών Apache της Boeing έχει ενδιαφέρον και για τον τρόπο με τον οποίο έγινε μέσω της Deutsche Bank και για την περίοδο που έλαβε χώρα, αφού αφορά την υπουργία του Γιάννου Παπαντωνίου στο Πεντάγωνο. 

Αύγουστος 2023. Η Ελλάδα υπογράφει συμφωνία για την αγορά 12 επιθετικών ελικοπτέρων Apache, με συνολικό κόστος 593.546.882 δολάρια! Το πως αυτό το κόστος έφθασε τελικά στο 663.226.367 δολάρια έχει…γερμανικό ενδιαφέρον ενώ παράλληλα αποκαλύπτει τον τρόπο που πραγματοποιούνταν εκείνη την περίοδο οι αγορές. Η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να κάνει την αγορά μέσω swap agreement  που προσφέρει η Deutsche Bank! Το “προσφέρει” είναι σχήμα λόγου, αφού το “καπέλο” που μπαίνει με αυτή την μέθοδο στην αγορά φθάνει τα 70εκατ. δολάρια. Για την ακρίβεια 69.679.485 δολάρια! Γιατί επιλέχθηκε αυτός ο τρόπος αγοράς; Για να μην εμφανίζεται πουθενά στα επίσημα στοιχεία.

Οι Γερμανοί, λοιπόν, που είχαν καταφέρει να πάρουν πολύ μεγάλες εξοπλιστικές δουλειές από την Ελλάδα – υποβρύχια, άρματα μάχης, εκσυγχρονισμοί αεροσκαφών- μας διευκόλυναν με το αζημίωτο, για να αγοράζουμε και αμερικανικά όπλα.

Αυτή είναι η μία πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή της αγοράς των 12 ελικοπτέρων Apache από τις ΗΠΑ. Γιατί υπάρχει και μια δεύτερη, η οποία έχει να κάνει με την προκαταβολή που δόθηκε.

Η προκαταβολή.

Την εποχή της υπογραφής της σύμβασης, υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου. Η σύμβαση υπογράφτηκε τον Αύγουστο του 2003. Στο άρθρο 3, στη 15η σελίδα, όπου καθορίζονται οι πληρωμές για τα 12 ελικόπτερα, αναφέρεται ρητά ότι δεν θα δοθεί ούτε ένα δολάριο προκαταβολή τουλάχιστον μέχρι το 2007, και αφού έχουν υλοποιηθεί συγκεκριμένοι όρο της σύμβαση, οι οποίοι, επί της ουσίας,  πρόβλεπαν παραδόσεις ελικοπτέρων. Η πρόβλεψη ακούγεται πολύ θετική Και θα ήταν, αν λίγους μήνες μετά, μόλις τον Οκτώβριο του 2003, στην κατακυρωτική εντολή της προμήθειας δεν εμφανιζόταν ότι πληρώσαμε άμεσα όχι απλώς προκαταβολή, αλλά το 40% της αξίας των 12 ελικοπτέρων Apache! Πληρώσαμε δηλαδή 237.418.753 δολάρια ούτε τρεις μήνες μετά την παραγγελία και, φυσικά, πολύ πριν αρχίσουν τα ελληνικά Apache να κατασκευάζονται από την Boeing! Τα οποία, παρεμπιπτόντως, καθυστερήσαμε να παραλάβουμε ισχυριζόμενοι ότι υπήρχαν προβλήματα που έπρεπε να διορθωθούν και στα ελικόπτερα και στη σύμβαση.

Τα ερωτήματα είναι απλά:

  • Ποιός στην Boeing -και γιατί- βιαζόταν τόσο πολύ να πληρωθεί προκαταβολικά ένα τόσο μεγάλο ποσό;
  • Γιατί, αν και η τότε κυβέρνηση και ο ΥΕΘΑ διαβεβαίωναν ότι “δεν δίνουμε ούτε δολάριο” για προκαταβολή, τελικά έδωσαν…μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια;
  • Η μέθοδος της αγοράς μέσω…Γερμανίας και swap ήταν πράγματι συμφέρουσα;
  • Γιατί η αγορά δεν έγινε μέσω του Αμερικανικού Στρατού αλλά απευθυνθήκαμε απευθείας στην εταιρεία Boeing;

(ΣΣ Απλά σημειώνω ότι και στα ΑΩ της προμήθειας έγινε το έλα να δεις)

Η Χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου, στην Απω Ανατολή, και αυτή του Δύοντος στα Βαλκάνια

  • Όπως αντιλαμβάνεστε αναφέρομαι στην Ιαπωνία και την Ελλάδα.
  • Θα ήταν περιττό ν΄αναλύσω τι εστί Ιαπωνία και τι Φαιδρά Πορτοκαλέα. Η πρώτη, μια ηττημένη Χώρα, που υπέστη την μεγαλύτερη καταστροφή στο Β’ Π.Π (δύο πυρηνικές προσβολές) πήρε μάθημα, αναστήθηκε, προόδευσε, νοικοκυρεύτηκε, ξανάγινε μια από τις κορυφαίες παγκοσμίως.
  • Εμείς, η Ελλάδα, με μεγάλες θυσίες για την υπεράσπιση της Ελευθερίας, όχι μόνο τη δική μας αλλά και παγκοσμίως, με εμφύλιο πόλεμο και μια δικτατορία ουδέν διδαχθήκαμε αλλά επιτρέψαμε, ως πολίτες, η Χώρα να “κυβερνάται” με ότι σαθρό διαθέτει και με Οικογενειοκρατία.
  • Οι Ιάπωνες είχαν τις προάλλες εκλογές.
  • πληθυσμός 157εκ νοματαίοι
  • Πολίτευμα : Βασιλευομένη Δημοκρατία (ΣΣ όταν λέμε Δημοκρατία το εννοούμε)
  • Αριθμός μελών Κοινοβουλίου 465
  • Εμείς στο Ελλαδιστάν, πτωχευμένοι, με το μεγαλύτερο εξωτερικό χρέος παγκοσμίως, με ψηλαφητή απειλή, με θεσμοθετημένη τη διαφθορά (άρθρο 86 Συντάγματος) με εξαφάνιση της Αιδούς και Νεμέσεως από το “συνδικάτο” παρατάσσουμε πληθυσμό 10 εκ (συνεχώς μειούμενο) και βουλευτές 300 (τριακόσιους) !
  • Αν οι Γιαπωνέζοι μας εμιμούντο στην καταλήστευση του Κράτους θα διέθεταν…3.500 βουλευτές!
  • Συμπέρασμα: αν δεν νοικοκυρευτούμε, αν δεν συμμαζέψουμε το λεηλατούμενος από τις φατριές Κράτος, τίποτα δεν μας γλιτώνει από τους Τούρκους!

Ψάχνω και βρίσκω

  • Τα τρία C-130 που “λιάζονται” στην Ελευσίνα και προορίζονται για αξιοποίηση στο Ισραήλ, συνεχίζουν την ηλιοθεραπεία μέχρι ν΄αποφασισθεί τι θα γίνει.
  • Τα 19 μαχητικά – Αντιαρματικά Ε/Π APACHE των οποίων ο εκσυγχρονισμός, προ διετίας, αποφασίσθηκε να γίνει στο Ισραήλ, περιμένουν κι΄αυτά να κινηθεί η γραφειοκρατία. Οφείλω όμως εδώ, γενόμενος ιδιαίτερα βαρετός και κουραστικός, να επαναλάβω ότι τα πανάκριβα αυτά Ε/Π, πολλαπλασιαστές δυνάμεως που δεν διαθέτει ο αντίπαλος, έπρεπε να εκσυγχρονισθούν  το 2012 επι υπουργεύοντας του statement, σοφού και Υπουργού της Αμυνας κ. Ε. Βενιζέλου. Ο τότε Α/ΓΕΣ φίλος Στρατηγός κ. Φραγκ. Φράγκος θερμοπαρακαλούσε, έκανε δεήσεις στον ΒΕΝΙ να υπογράψει την σχετική απόφαση. Ο “μεγάλος” υποσχόταν κα ανέβαλε. Τελικά πέταξε τον φάκελο ανυπόγραφο στον Τάφο του Ινδού,  ένα δωμάτιο ταφής φακέλων. Χωρίς γνωμάτευση “ο σπουδαίος” στερήσας έτσι στο ΓΕΣ από ένα φοβερό όπλο. Γιατί; Μόνο αυτός ξέρει… Σήμερα μετά από 8 έτη (2020) το ΥΕΘΑ αποφάσισε, ορθώς, να προβεί σε μερικό εκσυγχρονισμό στο Ισραήλ. Αργεί όμως, αργεί ανησυχητικά να υλοποιήσει την απόφαση. 
  • “Η απόφαση ανάθεσης συντήρησης των άλλων πανάκριβων Ε/Π, έρευνας-διάσωσης SUPER-PUMA προωθείται, τελικά, σε εγχώρια εταιρεία μετά από πολλές αντιδράσεις στο χώρο. Πολλοί ήθελαν να “ταξιδεύσουν” κι΄αυτά στο εξωτερικό! Κι΄αυτή η διαδικασία αργεί, αργεί χωρίς λόγο.

Σοβαρές δηλώσεις πολιτικών

Με βραδινό σακάκι και ένα λευκό παπιγιόν ο οποιοσδήποτε, ακόμη και ένας πολιτικός, μπορεί να θεωρηθεί σοβαρός.

Όσκαρ Ουαϊλντ

  • Αδωνις Γεωργιάδης, Κορυφαίος Υπουργός-Αντιπρόεδρος ΝΔ

Ανεβάζει την Ελλάδα ο Μητσοτάκης! Απεφάσισε ο Μαρσέλο να έλθει στον Ολυμπιακό. Απλά είναι τα πράγματα. Αν ήταν τόπος μπίχλας η Ελλάδα, σιγά μην ερχόταν. Βλέπει ο Μαρσέλο την Ελλάδα που πάει μπροστά (Κ. 07/09).

  • Νίκος Παναγιωτόπουλος, Υπουργός Άμυνας.

Αφού επέλυσε όλα τα προβλήματα του Υπουργείου του αφιερώνει χρόνο με το να ασχοληθεί με τις Αγγλικες ποδοσφαιρικές ομάδες. Καθοδηγεί, μέσω Facebook, τον προπονητή της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ για την αντιμετώπιση του αμυντικού προβλήματος της ομάδας…

Τα αμυντικά προβλήματα των ΕΔ; (Καθ. 9/09)

  • Ευάγγελος Αντώναρος. Υποπαράγωγο της πολιτικής, εκπρόσωπος Τύπου Κυβέρνησης κ. Καραμανλή που δεν είχε αντιληφθεί τα σκάνδαλα, την ανικανότητα βασικών υπουργών, που ο Ακάματος οδήγησε την Χώρα σε γκρεμό. Εξακολουθεί να είναι φανατικός Καραμανλικός και μισεί τον Μητσοτάκη που τον άφησε “στην απ’έξω”. Δηλώνει (THETOS TEAM 17/08) “Τον Μητσοτάκη θα διεδεχθεί πρόσωπο που θα έχει άρωμα γυναίκας με φρεσκάδα”. Δεν διευκρινίζει ο ποιητής αν θα είναι γυναίκα ή άνδρας παρφουμαρισμένος με γυναικεία αρώματα.

 

1922-2022

  • 100 χρόνια από την καταστροφή του Ελληνικού Στρατού και την τραγική απώλεια του Ελληνισμού της Μ. Ασίας που την προκάλεσαν ανεπαρκείς και ακατάλληλοι πολιτικοί και τα αλαζονικά Ανάκτορα που επανήλθαν για να βασιλεύσουν.
  • Θα σας παραθέσω μερικά στοιχεία τα οποία λαμβάνω από φύλλα της Καθημερινής της εποχής. Ουδέν δικό μου.
  • Ο καλός και παντελώς ανεύθυνος πολιτικός κόσμος επιθυμεί σφόδρα να λησμονηθούν αυτά, γιατί τους συμφέρει να τονίζεται η χρονολογούμενη, από τότε, ανεπάρκεια και έλλειψη στοιχειώδους πατριωτισμού τους.
  • Σήμερα δημοσιεύοντας πολλά βαρύγδουπα άρθρα και αναλύσεις, ολίγα αμερόληπτα, πάμπολλα σκοπιμότητας για τα αίτια της τραγωδίας. Διανέμονται συγχωροχάρτια στους μεγάλους υπεύθυνους και άλλα μοιρολογούν  τους “αθώους” εκτελεσθέντες.
  • Προδότες μπορεί να μην υπήρξαν αλλά ανεπαρκείς, κοντόφθαλμοι, υποπόδια των Ανακτόρων οπωσδήποτε. Ανεύθυνοι-πολλαπλώς…
  • Εν Ελλάδι υπάρχει παράδοση να μην αναζητούνται υπεύθυνοι για τις Εθνικές τραγωδίες για να μην θιγεί η οικονομικοπολιτική ελίτ. Είδαμε υπευθύνους για τον Εμφύλιο πόλεμο, την προδοσία της Κύπρου, το φιάσκο της Υμιας, την οικονομική καταστροφή του 2010; ΟΥΔΕΙΣ.
  • Οι εκλογές 1/11/1920 ανέδειξαν, απροσδόκητα, νικητές τους μοναρχικούς.
  • Οι θριαμβευτές, μη χάνοντας λεπτό προκήρυξαν δημοψήφισμα επανόδου του βασιλέως Κωσταντίνου την 21 Νοεμ 1920(!!) καίτοι είχαν προειδοποιηθεί από τους τρεις (3) συμμάχους (Γαλλία-Αγγλία-Ιταλία) ότι επάνοδος σημαίνει ρήξη της συμμαχίας. Ο Κων/νος ήταν κόκκινο πανί γιατί είχε υποστηρίξει τον γυναικαδελφό του Καϊζερ στον Μεγάλο Πόλεμο. Ο ίδιος ο τ. Μονάρχης έπρεπε να αρνηθεί την προσφορά και να υποδείξει ένα των υιών του, αν διέθετε ίχνος πατριωτισμού. Τον τύφλωσε η λάμψη του θρόνου.
  • Την 21 Νοεμβρίου διεξάγεται το (κραυγαλέως νόθο) δημοψήφισμα με αποτέλεσμα 99% υπέρ της βασιλείας.
  • Οι πρίγκιπες Ανδρέας και Χριστόφορος ψήφισαν στην Δεκέλεια με χρυσά ψηφοδέλτια (!!). Ομοίως με χρυσό ψηφοδέλτιο ψήφισε ο υποψήφιος πρωθυπουργός (και μετέπειτα εκτελεσθείς) Ν. Γούναρης!
  • Ταύτα ενώ στη Μ. Ασία εμαίνετο ο Πόλεμος και εκατοντάδες ελληνόπουλα εφονεύοντο καθημερινώς. 
  • Ο Αρχιστράτηγος Μ. Ασίας, σπουδαίος Στρατηγός, Λεωνίδας Παρασκευόπουλος, αντικαθίσταται με τον ανακαλούμενο εκ της εφεδρείας Στρατηγό  Αν. Παπούλα, πολέμαρχο, αλλά στερούμενο παντελώς επιτελικής μόρφωσης. Προερχόταν από το Στράτευμα, από θαλαμοφύλαξ!
  • Η Στρατιά εκαλείτο να καλύψει μία έκταση 80.700 τ.χλμ και μέτωπο 720χλμ.
  • Στον πρίγκιπα Ανδρέα (παντελώς ανεπαρκής, φανφαρόνος και αστοιχείωτος) ανατίθεται διοίκηση Μεραρχίας του Μετώπου.
  • Απεμακρύνθησαν 500 εμπειροπόλεμα στελέχη του Μετώπου ως βενιζελικοί και ανεκλήθησαν 1500 μοναρχικοί Αξιωματικοί εα προς αντικατάσταση των πρώτων.
  • Ανακοινώθηκαν οι γάμοι της πριγκίπισσας Ελένης και του διαδόχου της Ρουμανίας. Θα παραστούν ο Αρχηγός της Στρατιάς Αν. Παπούλας, το Επιτελείο του και Διοικητές Μάχιμων Μονάδων.
  • Η ΑΒΥ πρίγκηψ Νικόλαος ανέλαβε την Προεδρία της Επιτροπής Εορτασμών της 100τηρίδας (1821-1921).
  • Χρειάζονται σχόλια για ν’ αντιληφθεί κανείς το μπάχαλο και την επερχόμενη καταστροφή που ακόμη ένας πρωτοετής ‘Ευελπις την διέβλεπε.

(Συνέχεια στο επόμενο)

Καίει φωτιά τη στράτα μου…

  • Τα περί καταστρεπτικών πυρκαγιών κατά την τελευταία τριετία τα ξέρουμε . Ζήτω που καήκαμε. Έλλειψη μέσων κατάσβεσης, κυρίως ιπτάμενων. Και πληρώνουμε ένα σωρό λεφτά κάθε χρόνο για ενοικιάσεις.
  • Τον Νοέμβριο, πέρισυ, οι πυροσβέστες, με νωπές τις μνήμες της κόλασης του καλοκαιριού, κατέρχονται σε διαμαρτυρία στο Κέντρο της Αθήνας αιτούμενοι ενίσχυση προσωπικού της Πυροσβεστικής. (ΣΣ οι αεροπόροι και συντηρητές της ΠΑ θα έκαναν το ίδιο αν μπορούσαν…). Διαλύθηκαν, εντολή άνωθεν, με κατάβρεγμα αντλιών της…Πυροσβεστικής…Δεν υπάρχουν πιστώσεις…
  • Την άνοιξη, εφέτος, ο Πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης, παρακάθισε, ομού με το σύνολο των Μητροπολιτών της Ι. Συνόδου (87) οι οποίοι μισθοδοτούνται και λειτουργούν με έξοδα του Κράτους και ενέκρινε την πρόσληψη μεγάλου αριθμού ιερέων που, πάλι, θα τους πληρώνει το χρεωκοπημένο Κράτος. Για πυροσβέστες δεν υπάρχουν πιστώσεις.
  • Η ζάμπλουτη Εταιρεία αρνείται να αναλάβει έξοδα των λειτουργιών της, όπως γίνεται παγκοσμίως.
  • Παράλληλα αρνείται να κάνει μια κίνηση προσφοράς 5-10 πυροσβεστικών Α/Φ για να συμβάλει στην προστασία πιστών και δασών και να μειώσει την καταστροφή. Από εμπορικές επιχειρήσεις καλά πάμε.
  • Δεν θα βρεθεί, μωρέ, ένας Πρωθυπουργός που να φροντίζει τον Λαό περισσότερο από τον Ιερατείο.
  • Σε επίρρωση των παραπάνω διαβάζω, προχθές, στα ΝΕΑ (13 Σεπτ) το “Ελληνικό της Εκκλησίας” σχεδιάζεται στο Σχιστό. Και η σύγκριση με την εμβληματική επένδυση δεν θα είναι τυχαία έμπνευση αλλά χρησιμοποιείται από εκκλησιαστικές πηγές αλλά να αποδοθεί το μέγεθος του συγκεκριμένου πρότζεκτ. Τρεις χιλιάδες (3000) στρέμματα δίπλα στο κοιμητήριο ένθα σχεδιάζει η κατασκευή μεγάλου Κέντρου Logistic κλπ. Ιδρύθηκε προς τούτοις, σχετική εκκλησιαστική Εταιρεία !
  • Κύριε, Ελέησον…

Ο ΥΕΘΑ κ. Ν. Χαρδαλιάς

  • Μόλις επανήλθε εκ Κορέας όπου έλαβε μέρος σε Forum αρμοδιότητας του.
  • Πάντοτε δραστήριος κι’ ορεξάτος συνεχίζει τις επισκέψεις-επιθεωρήσεις Μονάδων. Μέχρι τώρα έχει επισκεφθεί 185 και, όπως μαθαίνω, σε κάθε μία απ΄αυτές επέλυσε, επι τόπου, και ένα πρόβλημα. Απέκτησε όμως κι αυτός ένα: 185 πλακέτες που του προσφερθήκαν που θα τις βολέψει;
  • Για να μην θεωρηθεί ότι τον διαφημίζω, έχει δηλώσει ότι δεν θα πολιτευθεί. Βιάζεται να πει το όχι…
  • Αν είμουν Μητσοτάκης θα τον πίεζα να μείνει. Χρειάζεται η Βουλή τέτοια στελέχη…

Πλανώνται πλάνην οικτράν

  • Όσοι επωφελούμενοι των τρεχουσών παραλείψεων, λαθών, ίσως και παρανομιών της παρούσας Κυβέρνησης στους Εξοπλισμούς, επιχειρούν να τα παρουσιάσουν ίσια και όμοια με τα τόσα ομολογητά κι ανομολόγητα διεπράχθησαν κατά την 8ετία Σημίτη. Να τους εξαγνίσουμε;
  • Έτσι κάνουν όλες είναι ο τίτλος της γνωστής Όπερας του Β. Αμαντέους Μότσαρτ. Άντε λοιπόν, αφού όλοι είναι λέρες, θεραπεία δεν υπάρχει…
  • Τον Τιτάνα Μότσαρτ συμπλήρωσε ο δικός μας, αξέχαστος, Λουκιανός

  Φταίμε εμείς

Φταίτε κι΄εσείς

Φταίνε κι΄ οι άλλοι

Φταίμε και εμείς

Φταίτε κι’ εσείς

Φταίει κι ο Χατζηπετρής

  • Περισσότερα στο επόμενο

Παραλαβή των πρώτων F-16 VIPER

  • Στις 12 Σεπτεμβρίου στην Τανάγρα.
  • Εντυπωσιακή και καλά οργανωμένη τελετή, εντυπωσιακότερα τα νέα μαχητικά, προϊόν συνεργασίας ΕΑΒ-USAF-LOCKHEED MARTIN.
  • Ένα μεγάλο βήμα για την ενίσχυση της αποτροπής, της αεροπορικής μας ισχύος.
  • Για να είμαι δίκαιος η σύμβαση υπογράφηκε την 18 Απριλίου ’18 από τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Ο Πρόεδρος της ΕΑΒ Πτέραρχος κ Κούτρας στο λογύδριο του προσφώνησε, ιεραρχικά, πρώτο τον ΥΠΟΙΚ κ. Γ. Σταϊκούρα, δεύτερο τον ΥΠΑΝ κ. Αδωνι Γεωργιάδη και τρίτο τον ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλο! Ένα από τα παράδοξα και γελοία του ελληνικού μπάχαλου! Η ΕΑΒ, είτε το θελουμε είτε όχι, πρέπει να έχει αφεντικό τον ΥΕΘΑ που είναι ο μοναδικός πελάτης της. Τι δουλειά έχει ο ΥΠΟΙΚ;
  • Αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στις προοπτικές ανάληψης συντήρησης των C-130, C-27J κλπ και ανάπτυξη του UAV Αρχύτας! Ζήσε Μαύρε μου…
  • Σε όλων τα λογύδρια δόθηκε έμφαση στην συμβολή της καλής συνεργασίας  ΠΑ-LOCKHEED MARTIN-USAF.
  • Ο ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στα ωφέλη που προκύπτουν για την εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία και τις βιομηχανικές επιστροφές. Της L-M τις ξέρουμε. Των Γαλλικών RAFALE, της DASSAULT, ούτε τις είδαμαν ούτε τις απαντήκαμαν.
  • Αισθητή η απουσία εμβληματικού συντελεστή του προγράμματος 
  • Οι αεροπόροι, τώρα, έχουν τον λόγο στην κριτική του εκσυγχρονισμού.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης