Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
13/09/2022 | 14:09
Militaire News

Ξέμειναν από ανταλλακτικά τα τουρκικά F-16; Η εκτίμηση Γεωργούση

Ξέμειναν από ανταλλακτικά τα τουρκικά F-16; Η εκτίμηση Γεωργούση

Ποια είναι η διαθεσιμότητα των τουρκικών F-16; Στο θέμα αναφέρθηκε ο πτέραρχος ε.α. Ευάγγελος Γεωργούσης.

«Οι πληροφορίες λένε ότι μάλλον η διαθεσιμότητα των τουρκικών F16 κυμαίνεται στο 50% και η δύναμή τους υπολογίζεται στο σύνολο περίπου στα 230» όπως είπε ο Ευάγγελος  Γεωργούσης, πτέραρχος ε.α., πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο Ευάγγελος Γεωργούσης έκανε αυτή την επισήμανση σε σχέση με το γεγονός ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί πλέον συχνότερα τα drones.

«Ο πρώτος λόγος είναι ότι η διαθεσιμότητα της τουρκικής αεροπορίας σε F-16. Όσο περνούν οι μέρες και το αμερικανικό εμπάργκο σφίγγει σε ανταλλακτικά και συγκεκριμένα συστήματα, μειώνεται η διαθεσιμότητα.

Επομένως, αν συμπληρώνουν τα αεροσκάφη τις ώρες της πτήσης στο Αιγαίο, μετά, για να υποστούν τις προβλεπόμενες επιθεωρήσεις, μπορεί να ξεμείνουν από ανταλλακτικά που δεν έχουν. Έτσι προτιμούν σιγά – σιγά περισσότερο να βάλουν τα drones» σημείωσε ο κ. Γεωργούσης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, τα ανταλλακτικά στα μαχητικά αλλάζουν είτε αφού συμπληρώσουν το όριο ζωής, δηλαδή την ημερομηνία λήξης είτε πετάξουν τα αεροσκάφη είτε όχι. Και υπάρχουν και τα ανταλλακτικά που αλλάζουν με τις ώρες πτήσεως.

«Αυτά και τα δύο μετράνε σε βάρος της διαθεσιμότητας, αν δεν τα έχεις. Αν υπάρχει ανάγκη και με ένα ανταλλακτικό ληγμένο, το αεροσκάφος μπορεί να πετάξει, αλλά τυπικά δεν είναι μέσα στο όριο ασφαλείας» σημείωσε ο Ευάγγελος Γεωργούσης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης