Υποστηριξε το militaire
ΥΠΕΘΑ
09/09/2022 | 06:25 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Για να γίνουν και πάλι ελκυστικές οι ΕΔ για τους νέους «θέλει δουλειά πολύ» κ.ΥΕΘΑ!  

Για να γίνουν και πάλι ελκυστικές οι ΕΔ για τους νέους «θέλει δουλειά πολύ» κ.ΥΕΘΑ!  

Για να γίνουν και πάλι ελκυστικές οι ΕΔ για τους νέους θέλει δουλειά πολλή και κυρίως αλήθεια και όχι κοροϊδία κ. Υπουργέ ………

Mε έκπληξη ακούσαμε για τη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΕΣ με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας η οποία έλαβε χώρα στην πόλη της Καστοριάς με τη διαμεσολάβηση τοπικού Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. 

Τις προηγούμενες ημέρες επίσης είδαμε και αναρτήσεις σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, σύμφωνα με τις οποίες το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επεξεργάζεται νέο μισθολόγιο για τα στελέχη των ΕΔ.

Καταρχήν η απορία ήταν μεγάλη καθόσον ο κ. Υπουργός αρνιόταν πεισματικά να συναντηθεί με εκπροσώπους των στελεχών, εκτός βέβαια από αυτούς που έχει στο γραφείο του.

Πέραν της πρόθεσης για την κατάθεση πολυνομοσχεδίου το οποίο, σύμφωνα με τον Υπουργό, θα επιλύσει πολλά προβλήματα, ακούσαμε και για το όραμα του κ. Παναγιωτόπουλου να καταστήσει και πάλι τις Ένοπλες Δυνάμεις ΕΛΚΥΣΤΙΚΕΣ για τους νέους. 

Η φράση αυτή μόνο γέλιο (αν και κανονικά είναι για κλάματα) προκαλεί, καθόσον η φράση αυτή έρχεται μετά από 2 συνεχόμενες χρονιές κατά τις οποίες, με ευθύνη του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ, παρέμειναν εκατοντάδες κενές θέσεις στις Στρατιωτικές Σχολές (κυρίως στη ΣΣΕ και τη ΣΜΥ), σε συνδυασμό με την ΤΡΙΕΤΗ ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ.

Ειδικότερα τα τελευταία 3 χρόνια, παρά το γεγονός ότι έχουν παραγγελθεί οπλικά συστήματα και μέσα αρκετών δισεκατομμυρίων, δεν έχει δοθεί ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ που τα χειρίζεται, αυτό το προσωπικό που σε κάθε ευκαιρία η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αποκαλεί (χωρίς να ντρέπεται) ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗ ΙΣΧΥΟΣ…..

Η κοροϊδία των στελεχών έχει παγιοποιηθεί με το ΥΠΕΘΑ να ρίχνει το μπαλάκι για τα οικονομικά αιτήματα στο Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Οικονομικών να το επιστρέφει στο ΥΠΕΘΑ και να υπερθεματίζει ζητώντας και την περικοπή του ποσοστού επί της αξίας των εξοπλιστικών προγραμμάτων που διατίθεται στα Μετοχικά Ταμεία Στρατού-Ναυτικού-Αεροπορίας, απαίτηση την οποία ταχύτατα ο κ. Παναγιωτόπουλος σπεύδει να ικανοποιήσει…

Ακόμα και νομοθετημένες οικονομικές παροχές για τα στελέχη των ΕΔ, όπως η πληρωμή των υπηρεσιών και των νυκτερινών, καθώς και η αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης (που για όλο το προσωπικό του Δημοσίου αυξήθηκε στα 40 Ευρώ, ενώ για τα στελέχη των ΕΔ παραμένει καθηλωμένη στα 29,35 με συνεχείς παρατάσεις…..) δεν εφαρμόζονται, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των στελεχών.

Επανερχόμενοι λοιπόν στις οικονομικές απολαβές που ας μην γελιόμαστε αποτελούν σημαντικό παράγοντα, ακόμα και για τις ΕΔ (άλλωστε και τα στελέχη των ΕΔ αποτελούν μέρος της κοινωνίας και δικαιούνται να αποζητούν εργασία με ικανοποιητικές απολαβές, εκτός εάν στην Κυβέρνηση θεωρούν κάτι άλλο να μας το πουν) και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι παραθέτοντας αριθμούς και στοιχεία, ας δούμε τον μισθό 2 στελεχών του Στρατού Ξηράς, 1 Αξιωματικού (βαθμού ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ) και 1 Υπαξιωματικού (βαθμού ΜΟΝΙΜΟΥ ΛΟΧΙΑ) που αποφοίτησαν την ίδια χρονιά (μετά από 4 και 3 έτη σπουδών κλεισμένοι στις Σχολές τους, αντίστοιχα) και βρίσκονται σε Μονάδες της παραμεθορίου.

1. ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ

Το πληρωτέο ποσό είναι 983 Ευρώ (συμπεριλαμβάνονται ποσό 100 Ευρώ λόγω παραμεθορίου). Με αυτά τα 983 Ευρώ ο/η νέος/α Αξιωματικός καλείται να πληρώσει:

– Ενοίκιο 300-350 Ευρώ (Συμπεριλαμβάνονται τα κοινόχρηστα).

– Λογαριασμούς ρεύματος, νερού, τηλεφωνίας:  Περίπου 130-150 Ευρώ.

– Δαπάνες μετακίνησης : 100 Ευρώ

Δηλαδή οι ανελαστικές δαπάνες  του υπόψη στελέχους κάθε μήνα ανέρχονται σε 550-600 Ευρώ και του μένουν για να περάσει τον μήνα 383 Ευρώ (περίπου 12,75 Ευρώ την ημέρα), χωρίς να υπολογίσουμε τα έξοδα αγοράς τροφίμων όπως η έξοδος για 1 καφέ..

2. ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ 

Το πληρωτέο ποσό είναι 842 Ευρώ (συμπεριλαμβάνονται ποσό 100 Ευρώ λόγω παραμεθορίου). Με αυτά τα 842 Ευρώ ο/η νέος/α Υπαξιωματικός καλείται να αντιμετωπίσει τα ίδια έξοδα, όπως αυτά αναφέρονται παραπάνω.

Εδώ τα δεδομένα είναι ακόμα χειρότερα μιας και οι ανελαστικές δαπάνες  του υπόψη στελέχους κάθε μήνα ανέρχονται σε 550-600 Ευρώ και του μένουν για να περάσει τον μήνα 242 Ευρώ (περίπου 8 Ευρώ την ημέρα), χωρίς να υπολογίσουμε τα έξοδα αγοράς τροφίμων και λοιπά έξοδα όπως η έξοδος για 1 καφέ. 

Βέβαια η κοροϊδία των στελεχών των ΕΔ και η αντιμετώπισή τους ως πολίτες Β’ κατηγορίας ξεκινά από πολύ νωρίς. 

Συγκεκριμένα ξεκινά από την ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ, όταν η μισθοδοσία τους σε σχέση με τους σπουδαστές των Σχολών της ΕΛ.ΑΣ είναι εξοργιστικά κατώτερη, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Επίσης, για να γίνει καλύτερα κατανοητό το επίπεδο της κοροϊδίας αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμα και τις Στολές που φορούν κατά την αποφοίτησή τους (ξέρετε εκεί που όλη η Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία στέκεται όλο καμάρι εκφράζοντας θαυμασμό και εκφωνώντας βαρύγδουπες ομιλίες), τις ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Άραγε μετά από όλα αυτά, αναρωτιόμαστε με ποιο ακριβώς τρόπο λοιπόν ο κ. Υπουργός και η Στρατιωτική ηγεσία θα κάνουν ελκυστικές για τους νέους τις Ένοπλες Δυνάμεις ;

Υ.Γ 1: Η τακτική του ΣΑΛΠΙΣΑΤΕ ΝΟΜΗ δεν έχει εφαρμογή σε ανθρώπους. Απλά το υπενθυμίζουμε. 

Υ.Γ 2: Μην σπεύσουν κάποιοι να αμφισβητήσουν τα στοιχεία της μισθοδοσίας διότι θα αναγκαστούμε να δημοσιεύσουμε τα φύλλα μισθοδοσίας (τα οποία δεν είναι απόρρητα).

Υ.Γ 3: Για την μέριμνα του ΥΠΕΘΑ για τους σπουδαστές-τριες των ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ θα επανέλθουμε…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης

01/05/2024 | 14:04

Μάιος στην COSMOTE TV