Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
26/08/2022 | 06:20
Militaire News

Υποκλοπές: «Πόλεμος» στη Βουλή με την κυβέρνηση στα «μανταλάκια» και από το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου

Υποκλοπές: «Πόλεμος» στη Βουλή με την κυβέρνηση στα «μανταλάκια» και από το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου

Το θερμόμετρο θα φθάσει στο κόκκινο σήμερα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πετάξει «τη μπάλα στην εξέδρα» και να αποφύγει να απαντήσει στο απλούστατο ερώτημα: γιατί παρακολουθούσε πολιτικό της αντίπαλο και προς τι οι 14.000 παρακολουθήσεις σε μόλις ένα χρόνο!

Την ίδια ώρα οι επικρίσεις για την ελληνική κυβέρνηση από το εξωτερικό όχι μόνο δε σταματούν, αλλά πολλαπλασιάζονται και εντείνονται!

Το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου, η μεγαλύτερη δημοσιογραφική Ένωση στον κόσμο, καλεί με ανακοίνωση τον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης να απολογηθεί για τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους και να δώσει πειστικές απαντήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος δυσφημεί την ανταποκρίτρια του Politico Europe Νεκταρία Σταμούλη

Στις 24 Αυγούστου 2022, ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης Γιάννης Οικονόμου προσέβαλε δημόσια και προσπάθησε να δυσφημήσει τη δημοσιογράφο του POLITICO Europe Νεκταρία Σταμούλη σχετικά με το ρεπορτάζ της για τις συνέπειες ενός μεγάλου σκανδάλου παρακολουθήσεων και υποκλοπών στην Ελλάδα. Η Σταμούλη είναι ανταποκρίτρια του Politico στην Ελλάδα και πρόεδρος της Ένωσης Ξένου Τύπου Ελλάδος. Κάλυψε το σκάνδαλο παρακολούθησης για το ειδησεογραφικό πρακτορείο της και δημοσίευσε άρθρα στις 5 και 8 Αυγούστου, καθώς και ένα ευρύτερο άρθρο για την επιδείνωση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα στις 8 Αυγούστου, για το οποίο δέχθηκε προσβολές και επιθέσεις στο Διαδίκτυο. Το πρωί της 24ης Αυγούστου, το POLITICO δημοσίευσε το Brussels Playbook , το οποίο περιελάμβανε μια ενότητα με ενημερώσεις για το σκάνδαλο κατασκοπείας, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για μια επιστολή που εστάλη από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στις Βρυξέλλες ως απάντηση σε προηγούμενη επιστολή με ερωτήσεις που έστειλε ο αξιωματούχοι της ΕΕ. Η εφημερίδα ανέφερε ότι το συνολικό μήνυμα από την ελληνική επιστολή ήταν να μην ανακατεύεται η ΕΕ σε εσωτερικά ζητήματα.

Σε γραπτή δήλωση την ίδια μέρα, ο εκπρόσωπος Τύπου Οικονόμου αναφέρθηκε στην επιστολή και στην ενημέρωση του Politico, επικρίνοντας το ρεπορτάζ του Politico για τον τόνο της επιστολής. Στη συνέχεια, κατηγόρησε το κόμμα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει πολιτικό το σκάνδαλο με βάση «ανακριβείς, παραπλανητικές και προκατειλημμένες αναφορές», χωρίς να αναφέρει το POLITICO. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτή τη φορά είναι σημείο αναφοράς για ένα πολύ ανακριβές ρεπορτάζ στο POLITICO, το οποίο προέρχεται από δημοσιογράφο, γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ». Ενώ δεν έκανε συγκεκριμένη αναφορά στη Σταμούλη, ήταν ξεκάθαρο ότι ο Οικονόμου αναφέρεται σε εκείνη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης