Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
22/08/2022 | 23:41
Militaire News

Γυναίκα από το τάγμα Αζόφ κατηγορεί η Μόσχα για τη δολοφονία της Ντούγκινα

Γυναίκα από το τάγμα Αζόφ κατηγορεί η Μόσχα για τη δολοφονία της Ντούγκινα

Μια γυναίκα είναι η βασική  ύποπτη για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα, σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

 Σε βίντεο της FSB εμφανίζεται η Natalya Vovk μια  43χρονη Ουκρανή .

Πλάνα που κυκλοφόρησαν από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας δείχνουν πώς μπήκε στο κτίριο όπου έμενε η Daria Dugina – και στη συνέχεια διέφυγε από τα σύνορα για την Εσθονία.

Ο φερόμενη δολοφόνος της Darya Dugina έχει συνδέσμους με τάγμα νεοναζί, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.

Τα προσωπικά δεδομένα της Shaban διέρρευσαν ήδη στις 13 Απριλίου από χάκερ που ισχυρίζονται ότι έχει συνδέσμους με το Νεοναζιστικό τάγμα Azov.

 

Οι Μυστικές Υπηρεσίες αναφέρουν ότι το έγκλημα προετοιμάστηκε και διαπράχθηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες και η δράστις ήταν η Natalya Vovk, η οποία εισήλθε στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου με τη 12χρονη κόρη της και νοίκιασε ένα διαμέρισμα στην πολυκατοικία όπου ζούσε η Dugina.

Για κάποιο χρονικό διάστημα, η Vovk ακολουθούσε τη Ντούγκινα, με ένα Mini Cooper, στο οποίο άλλαξε τρεις φορές αριθμό κυκλοφορίας.

Την ημέρα της δολοφονίας, η ίδια και η κόρη της βρίσκονταν στο λογοτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ Tradition και αφού η Ντάγκινα έφυγε από την εκδήλωση, έκανε ελεγχόμενη έκρηξη του SUV Toyota Land Cruiser Prado. Μετά από αυτό, η Vovk και το κορίτσι έφυγαν για την Εσθονία, αναφέρει η Μόσχα.

Σύμφωνα με την ομάδα χάκερ RahDit, η 43χρονη Ουκρανή γυναίκα υπηρέτησε προηγουμένως στο εθνικιστικό τάγμα Azov. Το πατρικό της όνομα είναι Shaban.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης