Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
17/08/2022 | 13:41 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Η Κίνα ανακοίνωσε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Ρωσία

Η Κίνα ανακοίνωσε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Ρωσία

Κινέζοι στρατιώτες θα μεταβούν στη Ρωσία για να συμμετάσχουν σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Ρωσία, εκτός της Κίνας θα μετέχουν και άλλες χώρες, όπως η Ινδία, η Λευκορωσία και το Τατζικιστάν.

Η συμμετοχή της Κίνας στις κοινές ασκήσεις είναι «άσχετη με την τρέχουσα διεθνή και περιφερειακή κατάσταση», όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Κίνας στην ανακοίνωσή του.

Οι ασκήσεις αποτελούν μέρος μιας εν εξελίξει διμερούς ετήσιας συμφωνίας συνεργασίας, σημείωσε. Παρόμοιες κοινές ασκήσεις υπό ρωσική ηγεσία με τη συμμετοχή της Κίνας έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

»Στόχος είναι η εμβάθυνση της πρακτικής και φιλικής συνεργασίας με τους στρατούς των συμμετεχουσών χωρών, η ενίσχυση του επιπέδου της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων μερών και η ενίσχυση της ικανότητας να ανταποκρίνονται σε διάφορες απειλές ασφαλείας», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης