Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
29/07/2022 | 13:13 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Οι Τούρκοι εκτέλεσαν με drone γυναίκες των Κουρδικών δυνάμεων! «Ελαφρά» ενόχληση από τις ΗΠΑ, εμείς …δεν μιλάμε

Οι Τούρκοι εκτέλεσαν με drone γυναίκες των Κουρδικών δυνάμεων! «Ελαφρά» ενόχληση από τις ΗΠΑ, εμείς ...δεν μιλάμε

Μια γυναίκα διοικητής κουρδικών δυνάμεων  στη Συρία, που πιστώνεται από τον στρατό των ΗΠΑ ότι έσωσε ζωές Αμερικανών στη μάχη κατά του ISIS, σκοτώθηκε από επίθεση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους του Πενταγώνου.
Η Salwa Yusuk, αναπληρωτής διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ,όπως γράφει το NBC,  ήταν μεταξύ των τριών γυναικών  του SDF που σκοτώθηκαν στην επίθεση της περασμένης Παρασκευής, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Ήταν απ΄ αυτές τις γυναίκες που πολεμούν στην πρώτη γραμμή κι εμείς δηλώνουμε πλέον ότι «αναγνωρίζουμε τις ανησυχίες των Τούρκων»!!!

Το αμερικανικό NBC μεταδίδει:

«Η Yusuk, γνωστή και ως Ciyan Afrin και Gian Tolhildan, είχε αποκτήσει φήμη για το θάρρος της στο πεδίο της μάχης, την οργάνωση των γυναικών στο στρατό και τον έξυπνο στρατιωτικό σχεδιασμό της τα τελευταία 10 χρόνια.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έσωσε ζωές Αμερικανών στο πεδίο της μάχης», είπε ένας Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος .
Ο Yusuk και οι δύο ακόμη γυναίκες των SDF — η Joana Hisso, 30, επίσης γνωστή ως Roj Khabur, και η Ruha Bashar, 19, επίσης γνωστή ως Barin Botan — σκοτώθηκαν κοντά στο Qamishli της Συρίας, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έγινε στόχος τουρκικού  drone, αναφέρουν αξιωματούχοι του Πενταγώνου.
Σε ένα tweet, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ χαρακτήρισε την Yusuk «κρίσιμο ηγέτη των SDF που ηγήθηκε των δυνάμεων στη μάχη εναντίον του ISIS  στη ΒΑ Συρία το 2017».
Η επίθεση πραγματοποιείται καθώς οι ηγέτες του Πενταγώνου ανησυχούν όλο και περισσότερο για μια πιθανή τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία.
Η ηγεσία του Πενταγώνου ανησυχεί ότι μια τουρκική στρατιωτική κίνηση στη Συρία θα μπορούσε να αναγκάσει το SDF να αμυνθεί ενάντια στα τουρκικά στρατεύματα.

Τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν μίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ. Ο Όστιν μετέφερε στον Ακάρ τη «σημασία της διατήρησης της σταθερότητας στη Συρία».
Ζητώντας σχόλια σχετικά με τη δολοφονία του Γιουσούκ και των δύο άλλων μαχητών των SDF, εκπρόσωπος της Τουρκικής Πρεσβείας αναφέρθηκε σε προηγούμενα σχόλια του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το οποίο καταδίκαζε την υποστήριξη των ΗΠΑ προς το SDF, αποκαλώντας τους τρομοκράτες και ισχυρίστηκε ότι οι νεκροί μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης στρατολογούσαν παιδιά σε δύο ομάδες που θεωρούνται τρομοκρατικές οργανώσεις, το PKK και το YPG».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης