Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
25/07/2022 | 19:31
Militaire News

Η Gazprom μείωσε % τη ροή φυσικού αερίου στον αγωγό Nord Stream 1

Η Gazprom μείωσε % τη ροή φυσικού αερίου στον αγωγό Nord Stream 1

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι σταματά μια επιπλέον τουρμπίνα στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 για εργασίες συντήρησης, κάτι το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ροής φυσικού αερίου.

Η Gazprom ανακοίνωσε πως λόγω της διακοπής λειτουργίας της τουρμπίνας, η ημερήσια παραγωγική ικανότητα στο ρωσικό σταθμό συμπίεσης Πορτοβάγια θα μειωθεί στα 33 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) φυσικού αερίου ημερησίως από τις 04.00 ώρα Γκρίνουιτς (07.00 ώρα Ελλάδας) της 27ης Ιουλίου, από την πλήρη δυναμικότητά του άνω των 160 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ημερησίως.

Όπως μετέδωσε το Reuters, o ρωσικός κρατικός ενεργειακός κολοσσός ανέφερε ότι έλαβε έγγραφα από τη Siemens και τον Καναδά για μια τουρμπίνα του Nord Stream 1 που βρίσκεται καθ’ οδόν από το Μόντρεαλ στη Ρωσία. Αλλά πρόσθεσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά τον μεγαλύτερο αγωγό της Ρωσίας προς την Ευρώπη.

«Η Gazprom έχει μελετήσει τα έγγραφα, αλλά πρέπει να αναγνωρίσει ότι δεν αντιμετωπίζουν τους κινδύνους που είχαν επισημανθεί και εγείρουν επιπρόσθετα ερωτήματα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης