Υποστηριξε το militaire
Άποψη
23/07/2022 | 10:58 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Κάποιος να ξυπνήσει το Μαξίμου για τη συμφωνία της Κωνσταντινούπολης- Ο Βασ. Κοψαχείλης προσπαθεί να το κάνει

Κάποιος να ξυπνήσει το Μαξίμου για τη συμφωνία της Κωνσταντινούπολης- Ο Βασ. Κοψαχείλης προσπαθεί να το κάνει

Η συμφωνία που υπέγραψαν στην Κωνσταντινούπολη Ρωσία και Ουκρανία για τα σιτηρά θα πρέπει να απασχολήσει πολύ σοβαρά την Αθήνα. Δυστυχώς δεν έχουμε και πολλές ελπίδες ότι αυτό θα γίνει… Στο Μαξίμου ασχολούνται περισσότερο με τη διαχείριση της ραγδαίας φθοράς της κυβέρνησης , αναζητώντας την καλύτερη περίοδο για εκλογές και σε ότι έχει να κάνει με τα εθνικά θέματα, επικαλούνται μονότονα και αναποτελεσματικά όπως αποδεικνύεται το διεθνές δίκαιο, υπογράφοντας ταυτόχρονα πανάκριβα εξοπλιστικά συμβόλαια, ελπίζοντας ότι οι «προμηθεύτριες» χώρες θα μας «προστατεύσουν».

Το γιατί πρέπει να απασχολήσει σοβαρά η συμφωνία της Κωνσταντινούπολης το εξηγεί ο διεθνολόγος Βασίλης Κοψαχείλης. Ας κάνουν τον κόπο οι «φωστήρες» του Μαξίμου να τον διαβάσουν.

Γράφει ο Βασίλης Κοψαχείλης:

Με τη μεσολάβηση ΟΗΕ, Τουρκίας, υπέγραψαν συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών οι εμπόλεμες Ουκρανία και Ρωσία!
Αύριο το πρωί θα γίνει πάλι σουρωτήρι ο εναέριος χώρος μας από τουρκικά drone και μαχητικά.
Τι μένει όμως στο τέλος;;;
Μένει στη μνήμη της διεθνούς κοινότητας ότι η αναθεωρητική Τουρκία είναι peace-broker!!!
Γι αυτό δεν δίνει κανείς πλέον σημασία στις σχεδόν αυτιστικές διαμαρτυρίες μας και στην συνεχή επίκληση του Διεθνούς Δικαίου! Η συμφωνία που επιτεύχθηκε με την διαμεσολάβηση της Τουρκίας δίνει παγκοσμίως ανάσα!!!
Και προσέξτε! Δίνει ζωή και νόημα σε έναν εντελώς απαξιωμενο ΟΗΕ και τον Γενικό του Γραμματέα!
Λέτε αυτό το δώρο να μην τύχει ανταπόδοσης;;;
Και επιπλέον, ακυρώνει στην πράξη τη δική μας γραμμή, περί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στο περιφερειακό περιβάλλον. Ποιον πυλώνα; Ο Ερντογάν τους “διέσωσε” από παγκόσμια επισιτιστική κρίση που θα έφερνε με βεβαιότητα νέα μεταναστευτικά ρεύματα…
Μάθημα, λοιπόν!
Υψηλή στρατηγική και ένδειξη ισχύος είναι να μπορείς να επηρεάζεις τις συνθήκες στο περιφερειακό και διεθνές σου περιβάλλον (βλ. Κίσινγκερ) με τρόπο τέτοιο που να εξυπηρετείς ταυτόχρονα τους αναθεωρητικούς σου στόχους και τις ανάγκες της παγκόσμιας κοινότητας!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης