Υποστηριξε το militaire
ΥΠΕΘΑ
22/07/2022 | 14:43
Militaire News

Με ποινικές διώξεις απειλεί ο ΥΕΘΑ για διαρροές «διαβαθμισμένων» πληροφοριών! Υπάρχουν ήδη νόμοι κ.ΥΕΘΑ

Με ποινικές διώξεις απειλεί ο ΥΕΘΑ για διαρροές «διαβαθμισμένων» πληροφοριών! Υπάρχουν ήδη νόμοι κ.ΥΕΘΑ

«Έχω δώσει σαφείς κατευθυντήριες οδηγίες, έτσι ώστε σε περίπτωση που εντοπιστούν τέτοιες περιπτώσεις (σ.σ. διαρροές διαβαθμισμένων πληροφοριών σε οιοδήποτε αναρμόδιο) να μην αντιμετωπίζονται, πλέον, με όρους πειθαρχικού παραπτώματος, αλλά ποινικού, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον ισχύοντα Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, προκειμένου όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν».

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Γεώργιος Λογιάδης, με θέμα “Στοχοποίηση στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων”.

Ο κ.Παναγιωτόπουλος που είναι νομικός γνωρίζει άριστα ότι το υπάρχον νομικό καθεστώς καλύπτει επαρκέστατα τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ας αφήσει λοιπόν τις …απειλές και ας ασχοληθεί με το ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ πραγματικά ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ πληροφορίες. Γιατί όπως το πάνε στο ΥΕΘΑ και στο ΓΕΕΘΑ δεν θα μπορεί κανένας να γράφει οτιδήποτε άλλο εκτός από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις. Αυτό δεν λέγεται προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών αλλά ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ. Μην παριστάνουν λοιπόν τους…ενοχλημένους από της 108η θέση στη λίστα για την ελευθερία του Τύπου.

Με βάση τα όσα είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος βεβαίως αναμένουμε τις αντιδράσεις του για διαρροές σχεδίων και…ασπίδας αντι-drones στο Αιγαίο και άλλα σχετικά . Δεν είδαμε ούτε τον ίδιο ,ούτε τον κ.Φλώρο να ενοχλούνται. Μήπως τα διέρρευσαν οι ίδιοι;

Τι άλλο είπε ο ΥΕΘΑ:

Υπενθύμισε ότι «όπως ήδη έχω διευκρινίσει, η διαρροή οποιουδήποτε, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για Στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, σε οιονδήποτε αναρμόδιο, διαβαθμισμένων πληροφοριών για ζητήματα που άπτονται επιχειρησιακών στοιχείων ή θεμάτων ασφαλείας, όπως δυνατότητες συστημάτων, αποθέματα, τοποθεσίες ανάπτυξης μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων, κ.λπ. είναι μη αποδεκτή και προβληματίζει» και προσέθεσε:

«Κατά την ομιλία μου στη Βουλή των Ελλήνων ανέπτυξα έναν εύλογο προβληματισμό και απηύθυνα παραίνεση για μηδενική ροή τέτοιου είδους πληροφοριών. Περαιτέρω, σαφέστατα κάλεσα τα Γενικά Επιτελεία να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης τυχόν τέτοιων φαινομένων».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης