Υποστηριξε το militaire
Άποψη
22/07/2022 | 06:17 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

«Πολιτική ανεπάρκεια ή ανεπάρκεια των πολιτών»; Ανέστης Τσουκαράκης

«Πολιτική ανεπάρκεια ή ανεπάρκεια των πολιτών»; Ανέστης Τσουκαράκης

Με άρθρο του ο πρώην Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), ο άνθρωπος που δημιούργησε τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο απόστρατος πλέον Συνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης, μιλώντας για τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν πολλές περιοχές της Χώρας, θέτει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της. «Δεν φταίνε οι πολίτες, αλλά η πολιτική σας», αναφέρει  χαρακτηριστικά. «Αλλάξτε ρώτα». «Μας δίνετε ψίχουλα». «Μας παίρνετε τα δεκαπλάσια».

Όλη το άρθρο του Συνταγματάρχη ε.α. Ανέστη Τσουκαράκη

Νυχθημερόν τρέχουν μπροστά στα μάτια μας καταστροφές και γεγονότα. Τόσα που δεν φτάνει η μέρα μας. Γεμίζει τόσο η μέρα μας, που το βράδυ πέφτουμε κατάκοποι μόνο και μόνο επειδή τα ακούσαμε. Πού να τα ζούσαμε κιόλας. Η πλειοψηφία. Γιατί υπάρχουν και συμπολίτες μας που ενεπλάκησαν στα γεγονότα. Με πραγματική κόπωση. Ο λόγος για τις πυρκαγιές. 

14 Ιουλίου 2022. Χρήστος Στυλιανίδης. Προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Έλληνας πολιτικός από την Κύπρο. Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: «Μεγάλη ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου», δήλωσε. Όταν είπε «Μέγαρο Μαξίμου» φυσικά και δεν εννοούσε το μέγαρο ως κτίριο, ως υποδομή, ως μπετόν. Εννοούσε τον άνθρωπο που φιλοξενείται αυτόν τον καιρό εκεί. Εννοούσε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μεγάλη λοιπόν η ικανοποίηση του Πρωθυπουργού. 

Αλήθεια, αυτή την προετοιμασία γιατί δεν την είδαμε κάπου αναρτημένη εμείς οι πολίτες, ώστε να ξέρουμε τι προετοιμασία κάνατε και να την αξιολογήσουμε; Δεν μας έχετε εμπιστοσύνη ή κρύβατε κάτι; Πιστεύατε ότι δεν θα καταλαβαίναμε; 

Και εκεί που είχαν επαναπαυτεί οι πολίτες στις διαβεβαιώσεις του επιτελικού κράτους των αρίστων και την ικανοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου, ήρθαν οι φωτιές. 

19 Ιουλίου 2022. Πέντε (5) μόλις ημέρες μετά. Ώρα 17.00. Αναφορά για φωτιά στο Νταού Πεντέλης. Το τί έγινε; Όλες και όλοι μας το είδαμε. Καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων δάσους. Μελλοντική αποστέρηση χιλιάδων κυβικών αέρα. Οξυγόνου.  

20 Ιουλίου 2022. Έξι (6) μόλις ημέρες μετά. Φωτιά στα Μέγαρα και στη Σαλαμίνα. 

«Ευτυχώς που δεν χάσαμε ανθρώπινες ζωές». Αυτό είπαν. 

Μετά την ικανοποίηση για την προετοιμασία, ήρθε η ικανοποίηση γιατί δεν χάσαμε ανθρώπινες ζωές. Όσον αφορά δε τις περιουσίες που χάθηκαν; Εντάξει. Θα πάρουμε επιδόματα. Σαν αυτά ντε τα επιδόματα (τα κουπόνια, μην ντρεπόμαστε να το λέμε έτσι) που πήραμε για το ρεύμα, για τα καύσιμα, για …. για …. Και τι θα κάνουμε με τα επιδόματα; Θα ξαναφτιάξουμε τις περιουσίες μας; Όχι βέβαια. Οι συνάνθρωποί μας που έχασαν τις περιουσίες στους στο Μάτι, τις ξαναέφτιαξαν; Όχι βέβαια. Ψίχουλα πήραν. Ψίχουλα θα πάρουμε. Θα μάθουμε να ζούμε με ψίχουλα. Εκεί μας πάτε; Αλλάξτε ρώτα.

Διαχρονικά οι υπεύθυνοι αναπαραγάγουν τα ίδια και τα ίδια λόγια. Αναμασάνε τα ίδια και τα ίδια, αλλά εφαρμόζουν την ίδια πολιτική. Φορτώνουν τα λάθη στους πολίτες. Αλλαγή πολιτικής χρειάζεται. Αλλαγή πολιτικής και όχι αλλαγή προσώπων. Κατανοήστε το. Καταντήσατε την πρόληψη να λειτουργεί με οικονομικούς όρους. Κόψε από δω, κόψε από κει. Φτιάξατε πολιτική επιδομάτων και κουπονιών. Και στο κάτω κάτω, ακόμη και αυτά τα επιδόματα από εμάς τους ίδιους τα παίρνετε. Μας παίρνετε 100 για να μας δώσετε 5 και να νοιώθουμε και ικανοποιημένοι. Να πούμε και ευχαριστώ και έχει ο θεός.

Όχι, δεν λέμε ούτε ευχαριστώ, ούτε έχει ο θεός. Οφείλετε να το κάνετε. Εάν το αποδεχτείτε καλώς. Εάν δεν το καταλαβαίνετε και δεν το αποδέχεστε θα κριθείτε αυστηρά και σύντομα. 

Δεν φταίνε οι πολίτες. Φταίει η πολιτική σας. Δεν θέλετε να την αλλάξετε. Δεν σας συμφέρει να την αλλάξετε. 

Θα την αλλάξουμε όμως όλοι εμείς. Η τύχη μας είναι στα χέρια μας. Η αντοχή και υπομονή μας εξαντλείται.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης