Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
17/07/2022 | 12:10
Militaire News

Πτώση Antonov-12 στην Καβάλα: Βίντεο drone από την περιοχή της συντριβής

Πτώση Antonov-12 στην Καβάλα: Βίντεο drone από την περιοχή της συντριβής

Το ουκρανικό cargo αεροσκάφος Antonov-12 που μετέφερε πυρομαχικά από τη Σερβία στο Μπαγκλαντές συνετρίβη κοντά στην πόλη της Καβάλας στη βόρεια Ελλάδα αργά το Σάββατο, όπως ανακοίνωσαν οι σερβικές αρχές την Κυριακή.

Εικόνες από drone από τη σκηνή έδειξαν συντρίμμια από το ογκώδες αεροσκάφος Antonov An-12 σκορπισμένα σε χωράφια. Εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι ήταν όλοι Ουκρανοί πολίτες.

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας είπε ότι το αεροπλάνο μετέφερε 11,5 τόνους προϊόντων της αμυντικής βιομηχανίας της και ο αγοραστής ήταν το υπουργείο Άμυνας του Μπαγκλαντές. Είπε ότι τα μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν.

Ειδική μονάδα αντιμετώπισης καταστροφών και ειδικοί του στρατού ερευνούν την περιοχή για το φορτίο.

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Νεμπόισα Στεφάνοβιτς δήλωσε ότι το φορτίο περιελάμβανε φωτιστικά βλήματα όλμων και εκπαιδευτικά βλήματα. Είχε απογειωθεί στις 1840 GMT από τη Νις.

«Το αεροπλάνο μετέφερε 11,5 τόνους προϊόντων της αμυντικής μας βιομηχανίας. Ο αγοραστής ήταν το υπουργείο Άμυνας του Μπαγκλαντές», είπε ο Στεφάνοβιτς.

Πρόσθεσε ότι το φορτίο του αεροσκάφους ανήκε στη σερβική εταιρεία Valir, μια εμπορική εταιρεία εγγεγραμμένη για να εκτελεί δραστηριότητες εξωτερικού εμπορίου εξοπλισμού στρατιωτικού εξοπλισμού και άλλων αμυντικών προϊόντων.

Βίντεο από την περιοχή της πτώσης του Antonov-12

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης