Υποστηριξε το militaire
15/07/2022 | 11:50

Γιώργος Μπαλάφας: «Τα εξοπλιστικά θα ελεγχθούν»! Τι λέει για τις αποστρατείες-διώξεις Αξιωματικών

Militaire News

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλθει στην εξουσία τα εξοπλιστικά θα ελεγχθούν», λέει ο Γιώργος Μπαλάφας, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής του τομέα Άμυνας, στη συνέντευξη του στο Militaire.gr.

Ο κ.Μπαλάφας αναφέρεται σε συγκεκριμένα εξοπλιστικά στα οποία προχώρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στο κόστος τους που σε κάποιες περιπτώσεις είναι υπέρογκο αλλά και στις διαδικασίες που δεν τηρήθηκαν. Μιλά για εξοπλιστικό αλαλούμ που θα κοστίσει στη χώρα 17 δις! «Αυτά τα λεφτά είναι …δύο Ολυμπιάδες», επισημαίνει ο κ.Μπαλάφας.

Υπερασπίζεται τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση που τηρεί στα θέματα της Άμυνας και των εξοπλισμών, απαντώντας στο ερώτημα γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν κάνει περισσότερη φασαρία» σε αυτά τα θέματα.

Θέτει το τεράστιο ζήτημα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας η οποία από τα 17 δις εξοπλισμών δεν έχει πάρει απολύτως τίποτα! Παίρνει θέση για τις παράνομες αποστρατείες- διώξεις Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων. «Κάποιοι μηχανισμοί ανακυκλώνονται και φτιάχνουν λίστες», λέει ο κ.Μπαλάφας.

Σχολιάζει τα παράδοξα που ζούμε στο χώρο του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ με Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων να έχουν μετατραπεί σε «εκπροσώπους του Α/ΓΕΕΘΑ».

Μπορεί να χρησιμοποιηθούν τα ελληνοτουρκικά για αιφνιδιαστικές εκλογές; «Να πας σε εκλογές με τέτοια θέματα είναι επικίνδυνο για τη χώρα, λέει ο κ.Μπαλάφας προσθέτοντας ότι «μπορεί να πάει για τόσα θέματα στα οποία έχει αποτύχει».

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης