Υποστηριξε το militaire
Υγεία
30/05/2022 | 09:40 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Ο υπουργός Υγείας Θ.Πλεύρης μίλησε για 4η δόση εμβολιασμού για τον κορωνοϊό και προκαλεί θυμηδία

Ο υπουργός Υγείας Θ.Πλεύρης  μίλησε για 4η δόση εμβολιασμού για τον κορωνοϊό και προκαλεί θυμηδία

Ο υπουργός Υγείας Θ.Πλεύρης ανακοίνωσε από τηλεοράσεως ότι το Σεπτέμβριο πάμε για τέταρτη δόση εμβολίου στον γενικό πληθυσμό!!!

Δηλαδή ο κορονοϊός Μάϊο-Αύγουστο είναι διακοπές και επιστρέφει το Σεπτέμβριο;

Δηλαδή ο κορονοϊός δεν απειλεί από Μάϊο έως Αύγουστο που η χώρα θα πλημμυρίσει όπως λένε από τουρίστες, αλλά θα μας απειλήσει μόλις φύγει το τελευταίο τσάρτερ;

Είναι σοβαρή αντιμετώπιση υγειονομικής απειλής όλα αυτά; Μήπως εξηγούν γιατί η Ελλάδα έχει τόσο τραγικά άσχημες επιδόσεις στην αντιμετώπιση του κορονοϊού; 

Τι είπε ο κ. Πλεύρης:

Από τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στον γενικό πληθυσμό εκτίμησε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς ορισμένων περιοριστικών μέτρων.

«Θα θέλαμε και στον κορονοϊό να υπάρχει ένα εποχικό εμβόλιο, όπως της γρίπης, που να γίνεται μια φορά και να μη χρειάζεται να καλούμε επαναληπτικά τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Όμως το πιο πιθανό σενάριο για φέτος είναι να πάμε σε ενισχυτική δόση», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «θεωρώ δεδομένο ότι μπαίνοντας στο φθινόπωρο θα υπάρξει θέμα εμβολιασμού σίγουρα του ευάλωτου πληθυσμού, ενώ η αίσθησή μου είναι ότι θα πάμε και στον γενικό πληθυσμό».

Όπως εξήγησε ο κ. Πλεύρης, πιθανότατα ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού θα γίνει με τη σειρά που γίνεται και στη γρίπη. Θα ξεκινήσει με βάση την ηλικία, θα επεκταθεί στις ευάλωτες ομάδες και στη συνέχεια στον γενικό πληθυσμό. Ωστόσο, επισήμανε ότι «αν θα είναι υποχρεωτική η τέταρτη δόση θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης