Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
19/05/2022 | 16:49
Militaire News

«Εθνική Δημιουργία» ο νέος κομματικός σχηματισμός που πιέζει τη ΝΔ από τα δεξιά

«Εθνική Δημιουργία» ο νέος κομματικός σχηματισμός που πιέζει τη ΝΔ από τα δεξιά

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων μπορεί να προκαλούν εφησυχασμό στην κυβερνητική παράταξη αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιοι που εκτιμούν ότι η ΝΔ χάνει κόσμο όχι μόνο προς το κέντρο αλλά και προς τα δεξιά της.

Χθες έγινε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού η επίσημη παρουσίαση της Εθνικής Δημιουργίας, του νέου, de facto κοινοβουλευτικού κόμματος των Κωνσταντίνου Μπογδάνου, Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Αθήνας και επικεφαλής της Εθνικής Συμφωνίας, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά και ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους εν όψει των επόμενων εκλογών. Όπως είπαν, η Εθνική Δημιουργία είναι ένα «κανονικό δεξιό κόμμα», με αστικό, ευρωατλαντικό προσανατολισμό, που απευθύνεται σε όλους τους «φιλελεύθερους πατριώτες».

«Δεν νοείται συντηρητικός, ούτε φιλελεύθερος σήμερα να ψηφίζει μια Νέα Δημοκρατία, που σε οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά ζητήματα έχει γίνει κεντροαριστερό κόμμα,» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου και εκπροσώπου του κόμματος. «Δεν επιτρέπεται να μην υπάρχει ξεκάθαρα αστική, φιλοδυτική, συντηρητική παράταξη στο ελληνικό Κοινοβούλιο κι αυτό είναι το κενό που ερχόμαστε να καλύψουμε. Φιλελευθερισμός δεν σημαίνει ΜΚΟ, ΛΟΑΤΚΙ, δικαιωματισμό, Ισλάμ και φεμινισμό, αλλά μικρό κράτος, χαμηλούς φόρους, νομοκρατία, ισονομία. Τελεία.»

Τι θα κάνει το νέο κόμμα αν καταφέρει να μπει στη Βουλή; Σήμερα δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία διάθεση να συνεργαστούν με τη ΝΔ ,αλλά στην Ελλάδα γνωρίζουμε πλέον ότι άλλο τι δηλώνεις πριν από τις εκλογές και άλλο τι κάνεις μετά από αυτές.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης

01/05/2024 | 14:04

Μάιος στην COSMOTE TV