Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
12/05/2022 | 13:44
Militaire News

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: «Στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία με προτροπή των ΗΠΑ κι αυτές δίνουν F-16 Τούρκους για να πετάνε πάνω από τα νησιά μας»

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: «Στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία με προτροπή των ΗΠΑ κι αυτές δίνουν F-16 Τούρκους για να πετάνε πάνω από τα νησιά μας»

«Εμείς στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία με προτροπή των Αμερικανών κι αυτοί στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στην Τουρκία για να πετάνε πάνω από τα ελληνικά νησιά! Που είναι η εθνική σας υπερηφάνεια»;

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας επέκρινε με δριμύτητα τους χειρισμούς του πρωθυπουργού σε θέματα Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής και αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με τη θετική στάση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στην αναβάθμιση των τουρκικών F-16! Κι αυτό λίγα 24ωρα πριν γίνει η συνάντηση Μπάιντεν-Μητσοτάκη.

Ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο θέμα της «βύθισης» του αγωγού EastMed, όχι τόσο για οικονομικούς λόγους, αλλά για να μην ενοχληθεί η Τουρκία.

Ρώτησε τον πρωθυπουργό αν έχει θέσει κάποιες προϋποθέσεις στις ΗΠΑ για την Τουρκία , σε αυτή τη νέα «ενεργειακή αρχιτεκτονική» που «στήνει» η Ουάσινγκτον.

Ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε στη πολύ βολική εξαίρεση που έχουν προσφέρει οι Αμερικανοί στους Τούρκους για τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. «Εμείς που είμαστε κ.Μητσοτάκη»;

Του υπενθύμισε τους χιλιάδες Έλληνες που ζουν στην περιοχή των συγκρούσεων και τον κατηγόρησε ευθέως ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση του συντηρεί το κλίμα λογοκρισίας και διώξεων σε όποιον τολμά να εκφράσει οποιαδήποτε άποψη ή γνώμη διαφορετική από της κυβέρνησης, για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας ως «πουτινιστή»! Τον κατηγόρησε ότι δεν έχει τέτοια προβλήματα όταν πρόκειται να καλύψει «φίλους του εφοπλιστές» που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο.

«Δεν θέλετε την Ελλάδα απλά δεδομένο σύμμαχο, τη θέλετε δεδομένο δορυφόρο», είπε ο κ.Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «θέλετε την Ελλάδα προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης, όπως λέτε, αλλά την έχετε κάνει φυλάκιο χωρίς φύλαξη και ας είναι καλά οι Ένοπλες Δυνάμεις που κάνουν καλά τη δουλειά τους».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης