Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
23/04/2022 | 15:13 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Νέες δορυφορικές φωτογραφίες με άλλο ομαδικό τάφο κοντά στη Μαριούπολη

Νέες δορυφορικές φωτογραφίες με άλλο ομαδικό τάφο κοντά στη Μαριούπολη

Νέες δορυφορικές φωτογραφίες αποκάλυψαν έναν δεύτερο ομαδικό τάφο κοντά στη Μαριούπολη ενώ οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τους τελευταίους 2.000 Ουκρανούς που έχουν παγιδευτεί στο χαλυβουργείο Azovstal.

Οι τελευταίες φωτογραφίες από τη Maxar έδειξαν την τοποθεσία στην πόλη Vynohradne. Έχει πολλές παράλληλες τάφρους μήκους περίπου 131 ποδιών, σύμφωνα με την εκτίμηση της δορυφορικής εικόνας.

Την Πέμπτη, ο Maxar δημοσίευσε φωτογραφίες με 200 πρόσφατα σκαμμένους ομαδικούς τάφους δίπλα σε ένα νεκροταφείο στην πόλη Manhush, έξω από τη Μαριούπολη. Αυτό προκάλεσε τις κατηγορίες των Ουκρανών που είπαν ότι οι Ρώσοι προσπαθούν να κρύψουν τη σφαγή αμάχων στην πόλη.

«Αυτό επιβεβαιώνει και πάλι ότι οι κατακτητές οργανώνουν τη συλλογή, την ταφή και την αποτέφρωση των νεκρών κατοίκων σε κάθε περιοχή της πόλης», δήλωσε ο Andryushchenko σε ανάρτηση στο Telegram.

Οι Ουκρανοί υπολόγισαν ότι οι τάφοι που φαίνονται στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη μπορούν να χωρέσουν 9.000 πτώματα. Το Κρεμλίνο δεν απάντησε.

Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις αεροπορικές επιδρομές και προσπαθούν να εισβάλουν στο χαλυβουργείο Azovstal, δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Oleksiy Arestovych.

«Ο εχθρός προσπαθεί να πνίξει την τελευταία αντίσταση των υπερασπιστών της Μαριούπολης στην περιοχή Azovstal», δήλωσε ο Arestovych.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι – όταν 430.000 ήταν πριν από τον πόλεμο – παραμένουν στη Μαριούπολη με λιγοστό φαγητό, νερό ή θέρμανση και περισσότεροι από 20.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη σχεδόν δίμηνη πολιορκία, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Η Μαριούπολη έχει μετατραπεί σε μεγάλο βαθμό σε ερείπια από τους βομβαρδισμούς ενώ η ρωσική κρατική τηλεόραση έδειξε τη σημαία των αυτονομιστών του Ντόνετσκ που είναι υπέρ της Μόσχας, υψωμένη στο υψηλότερο σημείο της πόλης, τον τηλεοπτικό της πύργο. Έδειξε επίσης το κεντρικό κτίριο στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στις φλόγες.

Η Ρωσία απέσυρε δώδεκα στρατιωτικές μονάδες από τη Μαριούπολη για να ενισχύσει την επίθεση σε άλλα σημεία του Ντονμπάς, ενώ άλλα στρατεύματα συνεχίζουν να κρατούν τα εναπομείναντα ουκρανικά στρατεύματα στην πόλη καθηλωμένα στο χαλυβουργείο Azovstal, το τελευταίο εναπομείναν οχυρό, όπως δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Λέγεται ότι ο Πούτιν διέταξε τις δυνάμεις του να μην εισβάλουν στο εργοστάσιο για να «εξοντώσουν» τους Ουκρανούς, αλλά να το σφραγίσουν σε μια προφανή προσπάθεια να τους αναγκάσουν να παραδοθούν.

Οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν τους 2.000 Ουκρανούς που εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα, όπως ανέφερε το γραφείο του δημάρχου.

«Κάθε μέρα ρίχνουν αρκετές βόμβες στο Azovstal», είπε ο Petro Andryushchenko, σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης. «Οι μάχες και οι βομβαρδισμοί δεν σταματούν».

Ωστόσο, τη νύχτα οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να παραδώσουν όπλα στο πολιορκημένο χαλυβουργείο μέσω ελικοπτέρου, δήλωσε ο Oleksiy Danilov, γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας.

Συνολικά, το Κρεμλίνο έχει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες στον πόλεμο μάχη στην Ουκρανία και αναπτύσσει περισσότερες δυνάμεις στη χώρα κάθε μέρα, είπε ο ίδιος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης