Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
22/04/2022 | 12:49
Militaire News

Η Γερμανία δεν έδωσε βαρέα όπλα στην Ουκρανία για να μην προκαλέσει Γ’ ΠΠ λέει ο Σολτς

Η Γερμανία δεν έδωσε βαρέα όπλα στην Ουκρανία για να μην προκαλέσει Γ' ΠΠ λέει ο Σολτς

«Το ΝΑΤΟ πρέπει να αποφύγει μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του στο Der Spiegel. Ο Σολτς ρωτήθηκε για την αποτυχία της Γερμανίας να παραδώσει βαρέα όπλα στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς γιατί πίστευε ότι η παράδοση τανκς θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο, είπε ότι δεν υπάρχει κανένα βιβλίο κανόνων που να αναφέρει πότε η Γερμανία θα μπορούσε να θεωρηθεί συμβαλλόμενο μέρος στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Γι’ αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό να εξετάζουμε κάθε βήμα πολύ προσεκτικά και να συντονιστούμε στενά μεταξύ μας», είπε.

«Η αποφυγή μιας κλιμάκωσης προς το ΝΑΤΟ είναι κορυφαία προτεραιότητα για μένα. Γι’ αυτό δεν επικεντρώνομαι στις δημοσκοπήσεις ή δεν αφήνω τον εαυτό μου να εκνευρίζεται από ηχηρές εκκλήσεις. Οι συνέπειες ενός λάθους θα ήταν δραματικές», τόνισε.

Ο Σολτς τόνισε ότι ο ίδιος δεν βλέπει το εμπάργκο στο φυσικό αέριο της Ρωσίας ως όχημα για να σταματήσει ο πόλεμος.

Ο ίδιος προσθέτει ότι πρέπει να υπάρξει μία ειρηνευτική συμφωνία που θα επιτρέπει στην Ουκρανία να υπερασπίζεται τον εαυτό της στο μέλλον.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης