Υποστηριξε το militaire
Απόστρατοι
21/04/2022 | 06:10 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Για «κοροϊδία προς τους απόστρατους» από την κυβέρνηση κάνουν λόγο βουλευτές του ΚΚΕ με ερώτηση τους στη Βουλή

Για «κοροϊδία προς τους απόστρατους» από την κυβέρνηση  κάνουν λόγο βουλευτές του ΚΚΕ με ερώτηση τους στη Βουλή

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης φέρνουν με ερώτηση τους στη Βουλή το θέμα με την πρόταση του του υπουργείου Οικονομικών να μην αποδοθεί το προβλεπόμενο ποσοστό από τις αγορές εξοπλισμών στα Μετοχικά Ταμεία!

Οι δύο βουλευτές κάνουν λόγο για κοροϊδία προς τους απόστρατους:

Προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας,  Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής 

Θέμα: Για τη μη απόδοση των προβλεπόμενων ποσοστών των δαπανών για εξοπλισμό του ΥΕΘΑ στα Μετοχικά Ταμεία των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων

   Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Οικονομικών απέστειλε επιστολή προς το ΥΕΘΑ, προτείνοντας κατά τις επόμενες μεγάλες αγορές του «αιώνα» να μην αποδοθεί ποσοστό 4% και 2% της δαπάνης στα Μετοχικά Ταμεία των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΜΤΣ, ΜΤΝ, ΜΤΑ), όπως προβλέπεται. Ως λόγος εμφανίζεται ότι η απόδοση των ποσοστών αυτών στα ταμεία θα επιβαρύνει το κόστος προμήθειας. Αντίστοιχα προτείνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να αποδοθεί ένα ποσό, που δεν θα υπερβαίνει τον μέσο όρο των εσόδων των τελευταίων πέντε ετών προσαυξημένο κατά 50%.

Ανέκαθεν, το ελληνικό κράτος ως εργοδότης έχει αναλάβει την υποχρέωση να ενισχύει τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, αποδίδοντας σε αυτά τα πιο πάνω ποσοστά επί των δαπανών αγοράς εξοπλισμού, επιπλέον των εισφορών των στελεχών. Από τη στιγμή που κυβέρνηση αποφασίζει νέους εξοπλισμούς για να καλύψει ΝΑΤΟϊκές ανάγκες, οφείλει κατ’ ελάχιστον να τηρήσει και τις υποχρεώσεις της προς τα εν ενεργεία και σε αποστρατεία (ε.ε. & ε.α.) στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΕΔ & ΣΑ) μέσω των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Οι συζητήσεις των πιο πάνω προτάσεων γίνονται, ενώ οι πολιτικές της κυβέρνησης και των προκατόχων της είναι υπεύθυνες για τη σημερινή κατάσταση των Μετοχικών Ταμείων και των μερισμάτων που λαμβάνουν τα σε αποστρατεία στελέχη και για τα μερίσματα που προοιωνίζονται για τους μελλοντικούς αποστράτους.  Οι ευθύνες για τη λεηλασία των αποθεματικών των Μετοχικών Ταμείων είναι τεράστιες και διαχρονικές. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις τζογάρισαν τα χρήματα των Ταμείων στο Χρηματιστήριο, ενώ είναι γνωστές οι σημαντικές επιπτώσεις στο ΜΤΣ από την πώληση της Γενικής τράπεζας. 

Οι απόστρατοι στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης τσακίστηκαν από τις πολιτικές των κυβερνήσεων της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των συνεργατών τους. Ψήφισαν αντιασφαλιστικούς νόμους, μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους – λαιμητόμους για τις συντάξεις και για τα μερίσματα που χορηγούν τα Μετοχικά ταμεία και «κούρεψαν» τα αποθεματικά τους με το PSI. 

Τα ποσά που προτείνει το Υπουργείο Οικονομικών να δοθούν αντί των προβλεπομένων, δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστούν ως κοροϊδία, αφού είναι γνωστό ότι οι αγορές της προηγούμενης πενταετίας σε σχέση με τις επόμενες είναι μηδαμινές. Τα   Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων και κατ’ επέκταση τα ε.ε. & ε.α. στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ είναι απαράδεκτο να πληρώσουν απ’ την τσέπη τους ένα μέρος από τους πανάκριβους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς που η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της βουλής αποφάσισαν να αγοράσουν!

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβουν, ώστε το κράτος να εισφέρει όσα του αναλογούν στα Μετοχικά ταμεία, επ’ ωφελεία των στην ενεργεία και σε αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ.

                                                        

                                                               Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης