Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
20/04/2022 | 11:20 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Σοϊλού: Αν υπάρχει φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδιοκτήτης είναι η Τουρκία

Σοϊλού: Αν υπάρχει φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδιοκτήτης είναι η Τουρκία

Μετά τις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ για την Αγιά Σοφιά, ήρθαν εκ νέου προκλητικές τοποθετήσεις από τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Και μίλησε για τα Βαρώσια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Την επομένη της κατακραυγής που προκάλεσε και στην Τουρκία ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης στην Αγιά Σοφιά, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού απείλησε ότι η μετατροπή του ιστορικού ναού σε τζαμί είναι μόνο η αρχή.

«Επειδή είπαν δεν μπορείτε να το κάνετε, ανοίξαμε ξανά τα κλειστά Βαρώσια στην Κύπρο, με τη θέληση του προέδρου μας. Ξέρετε τι κάναμε όταν ήταν απασχολημένοι με την πανδημία; Μετατρέψαμε σε τέμενος την Αγία Σοφία, κάτι το οποίο κρατούσαν πάνω από το κεφάλι μας για χρόνια σαν Δαμόκλειο Σπάθη, απειλώντας μας με διασάλευση της ειρήνης και ορκίζονταν να μη μας αφήσουν να τη μετατρέψουμε. Το λέω αυτό για να καταλάβουν και να είναι έτοιμοι για όσα έχουμε να κάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σοϊλού, όμως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.

Συνέχισε αναφερόμενος στην ανατολική Μεσόγειο και στο φυσικό αέριο, ισχυριζόμενος ότι  όλα ανήκουν στην Τουρκία! «Ας ασχοληθούν οι ΗΠΑ μαζί μας, όπως και η Ευρώπη. Κάναμε ένα τέτοιο βήμα χωρίς να φοβηθούμε κανέναν στον κόσμο που δείξαμε την ισχύ μας και είπαμε αν υπάρχει φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, τότε είμαστε οι ιδιοκτήτες του», είπε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης