Υποστηριξε το militaire
Αμυντική Βιομηχανία
19/04/2022 | 20:24 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Κλείνουν το εργοστάσιο των ΕΑΣ στον Υμηττό! Τι λένε οι εργαζόμενοι και τι δηλώνει ο Γ.Τσίπρας

Κλείνουν το εργοστάσιο των ΕΑΣ στον Υμηττό! Τι λένε οι εργαζόμενοι και τι δηλώνει ο Γ.Τσίπρας

 Το λουκέτο ατα Ελληνηνικά Αμυντικά Συστήματα άρχισαν να μπαίνουν! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται ότι προχωρά στο κλείσιμο του εργοστασίου στον Υμηττό και όπως πάνε τα πράγματα έπεται συνέχεια!

Το σωματείο εργαζομένων στον Υμηττό σε ανακοίνωση του αναφέρει:

«Η διοίκηση των Ε.Α.Σ., μετά την αποτυχία της να υλοποιήσει παραγγελίες εξωτερικού ακόμα και με τη μέθοδο της εμπορίας, με νέους πανηγυρισμούς ανακοινώνει συμπαραγωγή με Γάλλους (NEXTER) για πλατφόρμα τεθωρακισμένων οχημάτων. 

Ρωτάμε… που ακριβώς θα γίνει η συμπαραγωγή των τεθωρακισμένων οχημάτων; 

Στον Υμηττό που κλείνει; 

Στη Μάνδρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η ανασκευή των BMP-1; 

Στη Μάνδρα που θα μεταφερθεί μέρος μηχανημάτων του Υμηττού όπως προτείνει η Deloitte, μεταφορά η οποία αν γίνει δεν θα περισσεύει ούτε μέτρο; 

Στο οικόπεδο που ανήκε στη Μάνδρα και πουλήθηκε σε γείτονα ιδιώτη επιχειρηματία; 

Στο Λαύριο που είναι απαγορευτικό λόγω γομώσεων; 

Στο Αίγιο που έχει άλλο αντικείμενο αλλά και οι υπάρχουσες εγκαταστά-σεις βρίσκονται σε μερική αναστολή εργασιών; 

Όταν η διοίκηση βρίσκεται στη γωνία, προσπαθεί με σπασμωδικές κινή-σεις επικοινωνιακού τύπου να αποπροσανατολίσει από την πολιτική απα-ξίωσης που υλοποιεί με εντολή της κυβέρνησης»! 

Γιώργος Τσίπρας: To Εργοστάσιο των ΕΑΣ Υμηττού κλείνει χωρίς μετεγκατάσταση

Το σωματείο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ενημερώθηκε ότι το Υπουργείο Οικονομικών απαιτεί τη μεταφορά του εργοστασίου του Υμηττού στο Λαύριο ή στη Μάνδρα ως το τέλος του έτους και της Διοίκησης ως τα τέλη Αυγούστου!

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει η παραμικρή προετοιμασία στις εγκαταστάσεις του Λαυρίου προκειμένου να συνεχιστεί εκεί απρόσκοπτα η παραγωγή του εργοστασίου του Υμηττού, καθώς δεν έγινε καμία ενέργεια για την κατασκευή νέου εργοστασίου, που θα υποδεχθεί τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου πυρομαχικών του Υμηττού, βασική προϋπόθεση για την μετεγκατάσταση. Η μετεγκατάσταση μετά από όλη την αδιαφορία και εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να ολοκληρωθεί στις προθεσμίες που θέτει το Υπουργείο Οικονομικών.

Αν πάψει να λειτουργεί το εργοστάσιο του Υμηττού στις ημερομηνίες που προστάζει το Υπουργείο Οικονομικών θα υπάρξει πάγωμα επ’ αόριστον της παραγωγής, με κίνδυνο να κλείσει το εργοστάσιο και με σημαντικές συνέπειες για την ασφάλεια αμυντικού εφοδιασμού της χώρας, τη δημόσια αμυντική βιομηχανία και τους εργαζόμενους. Το δε Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραμένει απλός θεατής των παραπάνω εξελίξεων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης