Υποστηριξε το militaire
ΠΝ
29/03/2022 | 06:14 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

ΣΜΥΝ: Οι πιγκουίνοι «κρύφτηκαν» αλλά τα προβλήματα μένουν…

ΣΜΥΝ: Οι πιγκουίνοι «κρύφτηκαν» αλλά τα προβλήματα μένουν...

Οι «πιγκουίνοι» της ΣΜΥΝ «κρύφτηκαν» κι έτσι ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς που επισκέφθηκε τη σχολή χθες δεν τους συνάντησε… Η αλήθεια είναι ότι μετά από το δημοσίευμα του Militaire.gr για την έλλειψη θέρμανσης στη ΣΜΥΝ όλο το χειμώνα, “βρέθηκε πετρέλαιο” και τα καλοριφέρ “άναψαν”. Όσα από αυτά δουλεύουν δηλαδή… 

Όμως τα προβλήματα της ΣΜΥΝ δε σταματούν εδώ. Η Σχολή δεν έχει στρατευσίμους θητείας και δεν έχει διότι “τα κοινωνικά αιτήματα” δεν την προτιμούν. Το πάγιο και διαχρονικό αίτημα για την ενίσχυση της Σχολής με στρατεύσιμο προσωπικό σε κάθε ΕΣΣΟ, είναι αποκλειστική ευθύνη του ΓΕΝ και η ηγεσία το γνωρίζει πολύ καλά. Αυτό έχει σαν συνέπεια οι πρωτοετείς δόκιμοι να έχουν επιφορτιστεί όλη τη λάτρα της Σχολής (αγγαρείες, σκοπιές, μαγειρεία, αγήματα κλπ), με αποτέλεσμα να μη συμμετέχουν καθόλου στα μαθήματα τους, αλλά κι όταν συμμετέχουν να κοιμούνται στα θρανία από την εξάντληση της προηγούμενης μέρας.

Πέραν των ανωτέρω, υπάρχουν και τα ατομικά καψόνια, που όπως λένε οι πληροφορίες είναι στην ημερήσια διάταξη…

Όταν  πριν λίγο καιρό επισκέφθηκαν οι  νεοεκλεγέντες του ΣΑ/ΣΜΥΝ την διοίκηση της σχολής, έθεσαν κάποια θέματα, όπως:

1. Οχήματα για μεταφορά μαθητών (δεν υπάρχει κανένα μέσο ούτε για έκτακτη ανάγκη).  

2. Απαλλαγή από νυχτερινές βάρδιες και αγγαρείες όταν την επόμενη μέρα γράφονται διαγωνίσματα. Είναι άδικο αυτό γίνεται διότι η αποτυχία σε ένα μάθημα κρίνει την αρχαιότητα και την ειδικότητα που λαμβάνεται και τους ακολουθεί σε όλη τους την σταδιοδρομία. 

3. Επισκέψεις σε αντίστοιχες σχολές των άλλων Κλάδων για ανταλλαγή απόψεων και ενίσχυση της διακλαδικότητας, καθώς και εκπαιδευτικές επισκέψεις .

4. Να μπορούν να χρησιμοποιούν την πισίνα της ΔΥΚ. 

5. Θέματα στολών. 

Σίγουρα έλαβαν διαβεβαιώσεις ακόμη μια φορά, αλλά από ότι φαίνεται τίποτα δεν άλλαξε πάλι… 

Αλήθεια ο Κανονισμός Λειτουργίας της ΣΜΥΝ έτσι γράφει ότι πρέπει να λειτουργεί, με τέτοια ανύπαρκτη Διοικητική Μέριμνα; Συμβαίνουν τα ίδια και στη ΣΝΔ ή εκεί υπάρχει άλλη μέριμνα για τους Δοκίμους;

 

Απόφαση δικαστηρίου για καψόνι  στη ΣΝΔ:

Σύμφωνα με δημοσίευμα του  adjustice.gr  με δικαστική απόφαση αναγνώρισε ηθική βλάβη σε δόκιμο της ΣΝΔ που είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη για καψόνια.

Συγκεκριμένα:

Δικαστήριο: ΔΠ Πειραιά (Τριμ.) Αριθμός Απόφασης: 4869/2020 Θέμα: Κατάχρηση καθηκόντων ανώτερων στρατιωτικών στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Ηθική βλάβη σπουδαστή.

Η υποβολή του ενάγοντος, σπουδαστή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, σε ψυχοσωματικές δοκιμασίες (καψόνια) από ανώτερους σπουδαστές, συνιστά κατάχρηση των καθηκόντων τους και συνδέεται με την εκτέλεση της υπηρεσίας και ειδικότερα με την υποχρέωση του νεότερου να πειθαρχεί στις διαταγές του αρχαιότερου.

Συνεπώς, δεδομένου ότι η ως άνω συμπεριφορά των στρατιωτικών οργάνων έλαβε χώρα εντός του κύκλου των ανατεθειμένων σε αυτά καθηκόντων, στοιχειοθετείται παρανομία.

Δεν αποδεικνύεται ότι οι εν λόγω δοκιμασίες συνέβαλαν αιτιωδώς στην εκδήλωση ή την επιδείνωση των παθήσεων του ενάγοντος στο αριστερό γόνατο και στη μέση.

Το Δικαστήριο λαμβάνοντας υπόψη την απαξία των παράνομων ενεργειών των ανωτέρω στρατιωτικών, οι οποίες καταδεικνύουν αδιαφορία για την σωματική ακεραιότητα και έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο του ενάγοντος, ενώ δεν συνάδουν με το ήθος και την υπόληψη Αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού και συνεκτιμώντας την ψυχοσωματική δοκιμασία και ταλαιπωρία στις οποίες υπεβλήθη ο ενάγων από τις εν λόγω «σωματικές ποινές», ενώ αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, σε συνδυασμό με την διάρκεια προσβολής της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας του και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σε ιατρούς και κλινικές, κρίνει ότι ο ενάγων υπέστη ηθική βλάβη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης