Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
08/03/2022 | 11:42
Militaire News

Νέα απώλεια της Ρωσίας – Δεύτερος στρατηγός νεκρός στην Ουκρανία

Νέα απώλεια της Ρωσίας - Δεύτερος στρατηγός νεκρός στην Ουκρανία

Ο θάνατος του Ρώσου στρατηγού Βιτάλι Γερασίμοφ, που ανακοίνωσαν οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών, επιβεβαιώθηκε και από ανεξάρτητη δημοσιογραφική έρευνα επικαλούμενη ρωσική πηγή, σύμφωνα με το γαλλικό κρατικό δίκτυο France 24.

Ο υποδιοικητής της 41ης ρωσικής στρατιάς είχε συμμετάσχει τόσο στον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας όσο και στην κατάληψη της Κριμαίας.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Αμύνης, πρόκειται για τον δεύτερο Ρώσο στρατηγό που εξουδετερώνουν οι Ουκρανοί από την έναρξη της εισβολής.

Σύμφωνα με τον Guardian, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο στρατηγός Βιτάλι Γκερασίμοφ, αρχηγός του επιτελείου της 41ης Στρατιάς, σκοτώθηκε έξω από την πόλη Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας, μαζί με άλλους ανώτερους αξιωματικούς.

Το υπουργείο ισχυρίστηκε επικαλούμενο συνομιλία -που είναι σε γνώση του- μεταξύ δύο Ρώσων αξιωματικών της FSB και οι οποίοι συζητούσαν τον θάνατο του στρατηγού. Διαμαρτύρονταν ότι οι επικοινωνίες τους δεν λειτουργούν πλέον με ασφάλεια εντός της Ουκρανίας.

Το δημοσιογραφικό πρακτορείο Bellingcat ανάφερε ότι επιβεβαίωσε τον θάνατο του Gerasimov από ρωσική πηγή. Ο Christo Grozev, είπε ότι είχαν επίσης ταυτοποιήσει ανώτερο αξιωματικό της FSB στη συνομιλία που είχε υποκλαπεί.

Ο Gerasimov συμμετείχε στον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας, στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία και στην προσάρτηση της Κριμαίας και τιμήθηκε με μετάλλια για τη συμβολή του.

Ο Gerasimov είναι ο δεύτερος Ρώσος στρατηγός από την 41η Στρατιά που σκοτώνεται μέσα σε μια εβδομάδα από την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία. Στις αρχές Μαρτίου, ο υποδιοικητής του, υποστράτηγος Αντρέι Σουχοβέτσκι, επίσης σκοτώθηκε όπως επιβεβαιώθηκε από ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης