Υποστηριξε το militaire
Άποψη
25/02/2022 | 06:05 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

«Η Ρωσία δεν θα ζημιωθεί σημαντικά από την κόντρα της με τη Δύση»

«Η Ρωσία δεν θα ζημιωθεί σημαντικά από την κόντρα της με τη Δύση»

Γράφει ο

Δρ. ΦΛΩΡΑΤΟΣ ΟΘΩΝ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΔΙΔΑΚΤΩΡ Ε.Μ.Π.

Οι Αμερικανοί προσπαθούσαν να προκαλέσουν αυτά τα γεγονότα από την εποχή της κυρίας Κλίντον στο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ επί Ομπάμα.

Συγκεκριμένα, μετά την κρίση της Leeman Brothers, είχε βγεί ένα Αμερικανικό Think Tank, από το Τέξας νομίζω και είχε πεί ότι όπως οι ΗΠΑ βγήκαν από την κρίση του 1929 με τον 2οΠΠ και έγιναν παγκόσμια υπερδύναμη, έτσι και τώρα οι ΗΠΑ θα βγούν από την κρίση και θα ανακτήσουν την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία τους, μέσα από έναν νέο μεγάλο πόλεμο (υποθέτω ψυχρό).

Η εκλογή του Τραμπ καθυστέρησε αυτό το σενάριο και η αποστολή του τωρινού προέδρου των ΗΠΑ είναι ακριβώς η ολοκλήρωση του.

Ο μεγάλος χαμένος της ιστορίας αυτής θα είναι η Ευρώπη, γιατί τα όποια μέτρα κατά της Ρωσίας, θα χτυπήσουν πρωτίστως τις Ευρωπαϊκές οικονομίες, ακόμα και αν το Αμερικάνικο LNG αντικαταστήσει το Ρωσικό φυσικό αέριο, λόγω κόστους.

Οι Αμερικάνοι πρόσκαιρα θα έχουν πετύχει το στόχο τους, αλλά υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Η Ρωσία δεν θα ζημιωθεί σημαντικά από όλα αυτά που συζητούν οι Δυτικοί και προφανώς έχει λάβει τα μέτρα της. Οι Ρώσοι παραδοσιακά παίζουν σκάκι με την εξωτερική τους πολιτική, αντίθετα με τους Αμερικανούς των οποίων η επιπολαιότητα είναι ιστορικά παροιμιώδης.

Με τις εξελίξεις αυτές μεγάλη ωφελημένη θα είναι η Κίνα, η οποία αναμένεται να επωφεληθεί από την αναγκαστική στροφή των Ρωσικών εξαγωγών προς αυτήν.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θεωρώ πολύ πιθανό οι ΗΠΑ να βρεθούν στη δεύτερη θέση σαν παγκόσμια οικονομία και στην τρίτη θέση στρατιωτικά, παρά τις υπέρογκες αμυντικές τους δαπάνες.

Με την πολιτική τους οι Αμερικάνοι θα καταφέρουν να φτιάξουν μία υπερδύναμη Φραγκεστάϊν, Ρωσίας – Κίνας, η οποία θα έχει σαφώς δυσάρεστες εξελίξεις στην περιοχή του Ειρηνικού τα επόμενα χρόνια, με πολύ πιθανη εξέλιξη ένα 3ο ΠΠ, μέσα από εξελίξεις στην Ταϊβάν και στην Κορέα.

Οι εξελίξεις αυτές στην Ουκρανία είναι αρνητικότατες για την Ελλάδα, γιατί μπορούν να ανοίξουν ορέξεις, με βάση το προηγούμενο που δημιουργείται στην Ουκρανία.

Απο εκεί και πέρα απομυθοποιούνται πλήρως οι στρουθοκαμηλίζοντες οπαδοι του Διεθνούς Δικαίου, το οποίο ουδέποτε υπήρξε, χωρίς το Δίκαιο της Ισχύος. Ενα Διεθνές Δίκαιο, το οποίο οι ίδιοι οι οπαδοί του στην Ελλάδα αρνούνται να εφαρμόσουν εδώ και σαράντα χρόνια, όσον αφορά τα 12ΝΜ.

Φυσικά ουδείς θυμάται και την βαρύγδουπη δήλωση του Αμερικανού προέδρου George Bush Jr. ότι αν Αμερικάνοι αξιωματούχοι συλληφθούν και παραπεμφθούν στο διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου, τότε οι ΗΠΑ θα αναλάβουν στρατιωτική δράση για την απελευθέρωση τους.

Οι άλλοι που απομυθοποιούνται από τις εξελίξεις, είναι οι ανοητίζοντες που πολύ πρόσφατα έλεγαν ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει κόλπος του Μεξικού με πλατφόρμες εξόρυξης, γιατί εμείς έχουμε τουρισμό. Επίσης αποδεικνύεται πόσο εγληματικά βλακώδης είναι οι πολιτικές που επικέντρωσαν την Ελληνική οικονομική δραστηριότητα στον τουρισμό και την ενεργειακή εξαρτηση της χώρας από εισαγόμενες πηγές ενέργειας, αντί να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι εγχώριες πηγές και με εφαρμογή άλλων τεχνολογιών από τις ρυπογόνες και χαμηλής αποτελεσματικότητας που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης