Υποστηριξε το militaire
Αμυντική Βιομηχανία
23/02/2022 | 06:10 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Τι συμβαίνει στα ΕΑΣ; Το ΚΙΝΑΛ με νέα ερώτηση επανέρχεται για τις σπατάλες

Τι συμβαίνει στα ΕΑΣ; Το ΚΙΝΑΛ με νέα ερώτηση επανέρχεται για τις σπατάλες
φωτ. αρχείου/Pixels

Ερώτηση και ΑΚΕ κατατέθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής -ΠΑΣΟΚ, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, κατόπιν προτάσεων του Τομέα Άμυνας, με τίτλο “Διαχείριση κινητών περιουσιακών στοιχείων ΕΑΣ”, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, και Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Σε παλαιότερη ερώτησή μας, είχαμε θέσει ερώτημα  προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας αν στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) Υμηττού πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης κλπ επίπλων κα περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας σε τρίτους εκτός εταιρείας, αλλά δεν πήραμε απάντηση επ’ αυτού.

Με σκοπό να διερευνηθεί – διαλευκανθεί το ζήτημα και να ενημερωθούμε σχετικά, συντάχθηκε και προωθείται η συνημμένη ερώτηση.

Συγκεκριμένα, στην υπόψη ερώτηση, αναφέρεται ότι, 

Στις εγκαταστάσεις της τέως ΠΥΡΚΑΛ, κυρίως στον Υμηττό, αλλά και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις υπάρχουν πλήθος υψηλής αξίας περιουσιακών στοιχείων αποκτηθέντων την περίοδο που η εταιρία ήταν ιδιωτική. Πρόκειται για παλαιάς κατασκευής (αντίκες) πίνακες ζωγραφικής, χαλιά και έπιπλα κλπ. 

Με την υπ’ αριθμ. 6738/21.5.21 ερώτησή μας, μεταξύ άλλων, θέσαμε το 7ο ερώτημα «Πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης κλπ επίπλων κ.α. περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας σε τρίτους εκτός εταιρίας;». Επί του συγκεκριμένου ερωτήματος το μεν Υπ. Οικονομικών απαξίωσε να απαντήσει το δε Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μας παρέπεμψε στο Υπ. Οικονομικών … Εξ άλλου αυτή την απαξιωτική τακτική ακολουθεί κυρίως το Υπ. Οικονομικών και για πλήθος άλλων ερωτημάτων σχετικών με την πορεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.  

Δεδομένου ότι, το Κίνημα Αλλαγής αλλά και η Ελληνική κοινωνία ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις υπόψη ενέργειες της εταιρείας.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1. Είναι αλήθεια ή όχι ότι πλήθος χαλιών και επίπλων (αντίκες) υψηλής αισθητικής και αξίας μεταφέρθηκαν από την εταιρία μέσω ιδιωτικών μέσων μεταφοράς προς άγνωστη κατεύθυνση;

2. Είναι αλήθεια ή όχι ότι δεν εκδόθηκαν δελτία αποστολής; 

3. Που ακριβώς βρίσκονται αυτά τα περιουσιακά στοιχεία και πότε πρόκειται να επανέλθουν στους χώρους της εταιρίας; 

Παρακαλείσθε να καταθέσετε: 

1. Κατάλογο των χαλιών και των επίπλων που στάλθηκαν εκτός εταιρίας προς άγνωστη κατεύθυνση.

2. Αντίγραφα των σχετικών δελτίων αποστολής.

3. Κατάσταση των υψηλής αξίας πινάκων ζωγραφικής που είναι καταχωρημένοι στις απογραφικές καταστάσεις της εταιρίας με αναφορά στους χώρους που φυλάσσονται ή είναι αναρτημένοι.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης