Υποστηριξε το militaire
ΥΠΕΞ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
09/02/2022 | 13:41 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας: «Κλείδωσε» για 22 Φεβρουαρίου συνάντηση στην Αθήνα

Διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας: «Κλείδωσε» για 22 Φεβρουαρίου συνάντηση στην Αθήνα
φωτ. αρχείου

Στις 22 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο επόμενος γύρος διερευνητικών επαφών της Ελλάδας με την Τουρκία. Η συνάντηση θα γίνει στην Αθήνα.

Βεβαίως, ουδείς στην Αθήνα διατηρεί υψηλές προσδοκίες για κάποιο θετικό αποτέλεσμα όσο  συνεχίζονται οι παραβιάσεις και υπερπτήσεις τουρκικών drones, αλλά και η επιθετική ρητορική της Άγκυρας.

Ο Νίκος Δένδιας, χθες είχε στείλει αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία μετά τις νέες προκλήσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος επιτέθηκε στην Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με το προσφυγικό, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και πως ευθύνεται για τον θάνατο 19 μεταναστών στον Έβρο.

Ο Νίκος Δένδιας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε σε αυστηρό τόνο ότι «το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη η Ελλάδα είναι διδάγματα και διδαχές από την Τουρκία για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για χειρισμό του μεταναστευτικού. Η Τουρκία, επαναλαμβάνω, η Τουρκία είναι αυτή η οποία εργαλειοποίησε το μεταναστευτικό και χρησιμοποίησε τους μετανάστες σαν όπλο εκβιασμού της ΕΕ και της Ελλάδας». Μάλιστα ο έλληνας υπουργός Εξωτετικών επισήμανε ότι «δεν δικαιούται, λοιπόν, δια να ομιλεί, για να θυμίσουμε μία παλιά φράση».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης