Υποστηριξε το militaire
ΘΡΑΚΗ
31/01/2022 | 08:22
Militaire News

Η Τουρκία δηλώνει ότι θα «στηρίξει τους Τούρκους της Δυτ.Θράκης»! Θα απαντήσουμε;

Η Τουρκία δηλώνει ότι θα «στηρίξει τους Τούρκους της Δυτ.Θράκης»! Θα απαντήσουμε;

Την ώρα που στην ελληνική Βουλή βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανάρτηση του στο twitter δήλωνε τη δέσμευση της Άγκυρας «να συνεχίσει να υποστηρίζει τους Τούρκους της περιοχής της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα και να στηρίζει αποφασιστικά τα δικαιώματά τους καθώς και τον αγώνα τους για τη διατήρηση της ταυτότητάς τους».

Η ανάρτηση έγινε με  αφορμή την «Εθνική Ημέρα Αντίστασης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Δυτικής Θράκης»!

Ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής Mustafa Şentop έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η τουρκική παρουσία στη Δυτική Θράκη είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Υπογραμμίζουμε με αφορμή  την Εθνική Ημέρα Αντίστασης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε οπαδοί του αγώνα των ομογενών μας για την αναγνώριση της ταυτότητάς τους».

Σ΄ αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις ακόμη δεν έχει απαντήσει κανείς.

Στη Βουλή άπαντες οι κυβερνητικοί βουλευτές επαναλάμβαναν πόσο καλά τα έχει πάει η κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά, λέγοντας ότι αναχαιτίστηκε η τουρκική επιθετικότητα! Ας ρίξουν μια ματιά στα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του το ΓΕΕΘΑ και ας ασχοληθούν με τα όσα δηλώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ, γιατί η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά κάθε άλλο παρά αισιόδοξη είναι και δεν αντιμετωπίζεται μόνο με θερμά χειροκροτήματα κάθε φορά που ακούν τη λέξη Rafale.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης