Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
07/01/2022 | 19:32
Militaire News

«Θα παρουσιάσουμε το δικό μας μαχητικό αεροσκάφος το 2023» επιμένει ο Ερντογάν

«Θα παρουσιάσουμε το δικό μας μαχητικό αεροσκάφος το 2023» επιμένει ο Ερντογάν

Με την τουρκική λίρα να καταρρέει και την οικονομία να βρίσκεται σε τρικυμμία, ο Ερντογάν επιμένει ότι σε ένα χρόνο θα παρουσιαστεί το «εθνικό μαχητικό» TF-X.

«Η Τουρκία θα βγάλει το αεροσκάφος πέμπτης γενιάς από το υπόστεγο το 2023, στην εκατονταετηρίδα της Τουρκίας, και θα το δείξει σε όλο τον κόσμο», είπε ο Ερντογάν, όπως γράφει η Hurriyet.

Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε επίσης ότι η πρώτη πτήση του TF-X θα γίνει το 2025 και το δικινητήριο μαχητικό stealth παντός καιρού θα ενταχθεί στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία το 2029.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά την τελετή έναρξης της «Εθνικής Εγκατάστασης Παραγωγής Μαχητικών».

Στην ομιλία του, ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία βρίσκεται στις 10 πρώτες χώρες που είναι σε θέση να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν πολεμικά πλοία και στις τρεις πρώτες χώρες που μπορούν να κατασκευάσουν προηγμένα drones.

Η Τουρκία μπόρεσε να ξεπεράσει τα προβλήματα από  τα λεγόμενα «κρυφά και ανοιχτά εμπάργκο και τις δολιοφθορές που έγιναν από μέσα και απ΄έξω».

Ο Ερντογάν είπε ότι επί του παρόντος υπάρχουν 752 αμυντικά έργα, μια τεράστια αύξηση από τα μόλις 62 που υπήρχαν πριν από 20 χρόνια.

«Ο προϋπολογισμός των έργων της αμυντικής βιομηχανίας έχει αυξηθεί από 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε 75 δισεκατομμύρια δολάρια,ο ετήσιος κύκλος εργασιών του κλάδου από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια και οι εξαγωγές μας από 248 δισεκατομμύρια δολάρια σε 3,224 δισεκατομμύρια δολάρια», είπε.

«Έχουμε γίνει μια χώρα που καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο της ίδιας αλλά και των φιλικών και συμμάχων χωρών σε χερσαία και θαλάσσια οχήματα».

Δεν είπε βέβαια κουβέντα για το «στραπάτσο» της ακύρωσης της παραγγελίας τουρκικών ελικοπτέρων από το Πακιστάν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης