Υποστηριξε το militaire
ΚΥΠΡΟΣ
05/01/2022 | 17:23
Militaire News

Γκουτέρες: «Αδύνατη η λύση στο Κυπριακό αν και οι δύο πλευρές δεν κάνουν αποφασιστικά βήματα»

Γκουτέρες: «Αδύνατη η λύση στο Κυπριακό αν και οι δύο πλευρές δεν κάνουν αποφασιστικά βήματα»

Οι προσπάθειες για τη σφυρηλάτηση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο Κυπριακό μπορεί να καταστούν αδύνατες, εκτός εάν και οι δύο πλευρές κάνουν αποφασιστικά βήματα, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

«Σημειώνω με ανησυχία ότι οι θέσεις των δύο κοινοτήτων φαίνεται να έχουν γίνει πιο σταθερές και πιο απομακρυσμένες την τελευταία περίοδο», είπε ο Γκουτέρες γράφει  η τουρκο-κυπριακή εφημερίδα Yenidüzen.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ είπε ότι οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ηγέτες θα πρέπει να ενεργήσουν πιο ρεαλιστικά.

Ο Γκουτέρες είπε ότι η αδυναμία εξεύρεσης λύσης προκαλεί αρνητικές συνέπειες για όλους τους Κύπριους.

Οι πολιτικοί ηγέτες στο νησί θα πρέπει να αποφύγουν τις αντιπαραγωγικές ενέργειες και να αναζητήσουν λύσεις μέσω του διαλόγου, είπε. Ο κ.Γκουτέρες τους βάζει όλους στο «ίδιο καλάθι»…

«Καλώ τα μέρη να εργαστούν εποικοδομητικά για να βρουν κοινό έδαφος για την επανέναρξη ουσιαστικών ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων», είπε ο Γκουτέρες και προέτρεψε τις εγγυήτριες δυνάμεις να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να στηρίξουν τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού και να φέρουν ειρήνη και ευημερία σε όλους τους Κύπριους.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ απλά επανέλαβε τις ανησυχίες του για τη μερική επαναλειτουργίατων Βαρωσίων.

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη θέση του ΟΗΕ για τα Βαρώσια», είπε, επικαλούμενος τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα και υπογραμμίζοντας τη σημασία της πλήρους συμμόρφωσης με αυτά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης