Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
04/01/2022 | 23:21 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Τουρκικό ΥΠΕΞ απαντά στις δηλώσεις Δένδια με γνωστά ψεύδη και μπόλικη υποκρισία

Τουρκικό ΥΠΕΞ απαντά στις δηλώσεις Δένδια με γνωστά ψεύδη και μπόλικη υποκρισία

Αντίδραση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια από το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο απάντησε μέσω του Εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη Τανιού Βιλγκίτς.

«Οι αντιτουρκικές δηλώσεις που κάνει σχεδόν καθημερινά ο Έλληνας ΥΠΕΞ Δένδιας είναι λαϊκιστικοί και μη ρεαλιστικοί ισχυρισμοί που δεν υπηρετούν την ειρήνη και τη σταθερότητα. Αυτή η προκλητική ρητορική δεν είναι ασυμβίβαστη ούτε με τις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε με το πνεύμα των Συμβουλευτικών Συνομιλιών που έχουμε ξαναρχίσει με την Ελλάδα», αναφέρει στην δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Τουρκικού ΥΠΕΞ.

Αυτές οι αυταπάτες του Δένδια, συνεχίζει ο Μπιλγκίτς, αποτελούν περαιτέρω απόδειξη ότι η Ελλάδα προτιμά την ένταση αναζητώντας βοήθεια από τρίτα μέρη και δημιουργώντας τεχνητές συμμαχίες κατά της Τουρκίας, αντί να επιλύει τα διμερή της ζητήματα και να αναπτύσσει σχέσεις μέσα από έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με τη χώρα μας. Οι χώρες με αυτοπεποίθηση δεν επιδεικνύουν τέτοια συμπεριφορά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης