Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
29/09/2016 | 10:24 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

“Δεν ήθελα να την φέρω σε αμηχανία” λέει ο Τράμπ για την Κλίντον!

“Δεν ήθελα να την φέρω σε αμηχανία” λέει ο Τράμπ για την Κλίντον!

Ο Τραμπ δήλωσε μπροστά σε κοινό 7.500 ανθρώπων ότι “κρατήθηκε” κατά τη διάρκεια του πρώτου ντϊμπέιτ για την αμερικανική προεδρία με την Κλίντον επειδή δεν ήθελε να τη φέρει σε αμηχανία.

Επέμεινε ότι όλες οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν ως νικητή των ντϊμπέιτ αλλά ανέφερε μόνο αυτές που έγιναν σε δημοσιογραφικές ισοστελίδες. Κάθε άλλη επιστημονική δημοσκόπηση που έγινε μετά απο το ντϊμπειτ αποδεικνύουν το αντίθετο, ότι δηλαδή οι Δημοκρατικοί προηγούνται.

Η δυσαρέσκεια του ρεμπουπλικανού υποψηφίου με κάλυψη την επικριτική του εμφάνιση στο ντϊμπέιτ ήταν προφανής. Τρεις φορές κατά τη διάρκεια προεκλογικού αγώνα  στη Φλόριντα, ο Τραμπ αποκάλεσε τα μίντια “διεφθαρμένα” και έκανε χειρονομία στους υποστηρικτές του να τον ακολουθήσουν στο σύνθημά του αυτό.

Ο Τραμπ επανάλαμβανε συνεχώς τα ίδια σε διαφορετικές στιγμές στο ντϊμπέιτ και δήλωσε πως: “Πήρα μια βαθιά ανάσα και προσποιήθηκα ότι μιλούσα στην οικογένειά μου.” Στη συνέχεια, τόνισε ποιες πιστεύει ότι ήταν οι καλύτερες στιγμές του κατά τη διάρκεια της δημόσιας συζήτησης και εξήγησε πώς διαχειρίστηκε ορθά το ζήτημα του εμπορίου με το να αναιρεί τις θέσεις της Κλίντον για τη Nafta, την οποία περιέγραψε ως “την χειρότερη συμφωνία που θα δείτε ποτέ”.

Επίσης έκανε αρνητική κριτική στον Lester Holt, τον παρουσιαστή του ντϊμπέιτ, τον οποίο ο Τραμπ περιέγραψε ως “τελετάρχη” και σχολίασε ιδιαίτερα την αμφισβήτηση που έδειχνε καθόλη τη διάρκεια της συζήτησης.

Ο Τραμπ, επίσης, εκ νέου εξέφρασε τον ψευδή ισχυρισμό του ότι είχε αντιταχθεί στον πόλεμο στο Ιράκ από την αρχή.

Σε αντίθεση, η Κλίντον είχε  ένα πολύ πιο περιχαρή τόνο, την Τρίτη, χλευάζοντας το μικρόφωνο του Trabout. “Όποιος παραπονέθηκε για το μικρόφωνο δεν θα έχει καλή νύχτα”, είπε στους δημοσιογράφους. Απο την άλλη, οι υποστηρικτές του Tραμπ στη Φλόριντα απάντησαν με δυνατές ζητωκραυγές όταν ρωτήθηκαν ποιος πιστεύουν ότι κέρδισε το ντιμπέϊτ.

 

ΠΗΓΗ: theguardian.com

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης