Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
28/12/2021 | 23:23 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Νέα μέτρα πιο αυστηρά σε εστίαση και διασκέδαση – Δηλώσεις Οικονόμου

Νέα μέτρα πιο αυστηρά σε εστίαση και διασκέδαση - Δηλώσεις Οικονόμου
φωτ. αρχείου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προανήγγειλε ότι νέα μέτρα θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου σε εστίαση και διασκέδαση και οι περιορισμοί θα είναι πιο αυστηροί.

Μιλώντας στον Σκάι, ερωτηθείς για το γεγονός ότι θα υλοποιηθούν νωρίτερα τα νέα μέτρα που ήταν να εφαρμοστούν από τις 3 Ιανουαρίου, ο ίδιος ανέφερε πως υπήρξε μεγάλη προσπάθεια για να «σωθεί η περίοδος των Χριστουγέννων» ωστόσο τα νέα δεδομένα με την έξαρση των κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής «Όμικρον» αναγκάζουν την κυβέρνηση σε αλλαγή τακτικής.

«Είχαμε πάρει μέτρα και έτσι σώσαμε τα Χριστούγεννα και φτάσαμε έως εδώ, όταν τα δεδομένα όμως αλλάζουν θα ήταν ολέθριο λάθος να μην προσαρμόσουμε την τακτική μας στα νέα δεδομένα. Οι εξελίξεις μας αναγκάζουν να προσαρμόσουμε την στρατηγική μας και να έρθουν τα μέτρα νωρίτερα» δήλωσε ο κ. Οικονόμου. Ισχυρίστηκε δε, πως η κυβέρνηση  έμεινε σταθερή στις βασικές στρατηγικές επιλογές επειδή υπάρχει σχέδιο και δεν λαμβάνει αποφάσεις στην τύχη.

Ο ίδιος είπε πως η επιτροπή θα εισηγηθεί την μετάθεση των μέτρων νωρίτερα από αύριο ή μεθαύριο (Τετάρτη ή Πέμπτη) και πως θα είναι ξεκάθαρες σαφείς συστάσεις και οδηγίες για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιά και τις συγκεντρώσεις στα σπίτια, καθώς και για την εστίαση και την διασκέδαση.

Για τα μαγαζιά ανέφερε πως δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι και πως δεν έχει εισηγηθεί κάτι σχετικά η επιτροπή.

Για τον ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown, o κ. Οικονόμου, σημείωσε πως δεν φαίνονται στον ορίζοντα καθολικοί περιορισμοί.

Σχετικά με τον περιορισμό της παρουσίας των φιλάθλων στα γήπεδα δήλωσε πως έχει περιορισμένο ορίζοντα και απέκλεισε την αλλαγή του μέτρου προς το παρόν και για τις επόμενες 15 ημέρες.

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των σχολείων είπε πως θα ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου, ενδεχομένως με πιο αυστηρό έλεγχο τεστ. «Θα έχουμε χρόνο μπροστά μας μέχρι τότε για να δούμε με ποιο τρόπο θα ανοίξουν», επισήμανε και τόνισε πως όλο το προηγούμενο διάστημα ο τρόπος που λειτούργησαν τα σχολεία απέδωσε και έμειναν τα σχολεία ανοιχτά.

Όλες οι ειδήσεις

Έκτακτη σύσκεψη Μητοστάκη-Τσιόδρα και κατόπιν «εορτής» νέα μέτρα

Μάσκες FFP2 και N95: Γιατί τα νέα μέτρα οδηγούν σε αυξήσεις τιμών

Κατηγορώ επιστημόνων για τα μέτρα που ΔΕΝ ελήφθησαν! Επιστροφή Μητσοτάκη στην Αθήνα ζητά ο Τσίπρας

Ανδρουλάκης: «Καταστροφικές οι κυβερνητικές παλινωδίες στον κορονοϊό»

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης