Υποστηριξε το militaire
Υγεία
25/11/2021 | 13:01 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Κορονοϊός: Πιστοποιητικό εμβολιασμού για ταξίδια με λήξη στους 9 μήνες θα προτείνει η Ε.Ε

Κορονοϊός: Πιστοποιητικό εμβολιασμού για ταξίδια με λήξη στους 9 μήνες θα προτείνει η Ε.Ε
φωτ. αρχείου / Pexels

Όπως μετέδωσε το Bloomberg η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προτείνει όριο 9 μηνών ισχύος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού για τις ταξιδιωτικές μετακινήσεις εντός του ευρωπαϊκού μπλοκ, καθώς και την προτεραιοποίηση των εμβολιασμένων ταξιδιωτών.

Οι πληροφορίες του Bloomberg αναφέρουν πως ο εμβολιασμός με τρίτη αναμνηστική δόση θα απαιτείται μετά την παρέλευση των 9 μηνών από τον αρχικό πλήρη εμβολιασμό.

Η ΕΕ θα συστήσει στις χώρες μέλη να συνεχίσουν να δέχονται όλους τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, θα προτείνει στις ευρωπαϊκές χώρες να ανοίξουν από τις 10 Ιανουαρίου σε όλους όσοι έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια που έχει εγκρίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μετέδωσε το Bloomberg επικαλούμενο περιεχόμενο εγγράφου που έφθασε σε γνώση του.

Σημειώνεται ότι επιστολή προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έστειλε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω της οποίας, προτείνει την τρίτη δόση εμβολίου ως προϋπόθεση ισχύος για τους άνω των 60 ετών του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού (EU DCC) για ταξίδια εντός της Ε.Ε.

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από ΕΜΥ – Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες

Κορονοϊός: Συναγερμός για νέα «αφρικανική παραλλαγή» με 32 μεταλλάξεις

Κορονοϊός: «Δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για επιδημία των ανεμβολίαστων» λέει ο Γ.Παυλάκης

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης