Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
21/11/2021 | 20:49
Militaire News

Σκέρτσος: Επανέρχεται μετά τον σάλο για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς

Σκέρτσος: Επανέρχεται μετά τον σάλο για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η δήλωση του Άκη Σκέρτσου κατά τον οποίο «δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό», ο υπουργός Επικρατείας επανέρχεται.

Όχι με μελέτη για το αν οι «εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό», αλλά με δημοσιεύματα από τους New York Times και το BBC. Σύμφωνα με αυτά «μεταξύ των 100 πολυπληθέστερων επαγγελμάτων οι αστυνομικοί δεν βρίσκονται στα πρώτα 50 πιο εκτεθειμένα επαγγέλματα στον κορονοϊό».

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Επικράτειας Άκης Σκέρτσος για τα πιο εκτεθειμένα στον COVID επαγγέλματα. Κατά τον ίδιον, η κυβέρνηση ασκεί πολιτική δημόσιας υγείας με επιστημονικά κριτήρια και «όχι με ταξικούς ή πολιτικούς όρους στοχοποίησης συγκεκριμένων επαγγελμάτων όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο: «Όποιοι ενδιαφέρονται να μάθουν ποια επαγγέλματα είναι πιο εκτεθειμένα στον κορονοϊό και κατά πόσο οι αστυνομικοί είναι μεταξύ αυτών, δεν χρειάζεται να ανατρέχουν σε “letters to the editor” που δεν αποτελούν μελέτες, καθώς στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης, αλλά απλά προειδοποιούν για τα ατομικά μέτρα προστασίας που αυτονόητα πρέπει να εφαρμόζουν και οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας».

O υπουργός Επικρατείας παραπέμπει σε δημοσίευμα των New York Times (εδώ), σε άλλο δημοσίευμα του BBC (εδώ) και σε μελέτη του World Economic Forum (εδώ).

Σύμφωνα με τα παραπάνω, μεταξύ των «100 πολυπληθέστερων επαγγελμάτων οι αστυνομικοί δεν βρίσκονται στα πρώτα 50 πιο εκτεθειμένα επαγγέλματα στον κορονοϊό» και σημειώνει: «Αυτό δεν σημαίνει πως δεν κολλούν και δεν μεταδίδουν -κολλούν, μεταδίδουν, πρέπει να εμβολιάζονται και ταυτόχρονα να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Σημαίνει, όμως, πως σε μια δημόσια συζήτηση ιεράρχησης των επαγγελμάτων με δείκτη επικινδυνότητας/ευαλωτότητας, οι αστυνομικοί δεν βρίσκονται στην πρώτη σειρά».

Η δήλωση του κ. Σκέρτσου για τον εμβολιασμό αστυνομικών που προκάλεσε τις αντιδράσεις:

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός Ελλάδα: Όλο και χειρότερα με τους διασωληνωμένους να πλησιάζουν τους 600

Γεωτρύπανο της ExxonMobil στο οικόπεδο της 10 της κυπριακής ΑΟΖ

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού – Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης