Υποστηριξε το militaire
13/11/2021 | 06:30

«Συνορεύουμε με μια χώρα που από τη φύση της διέπεται από αρπακτικό σύνδρομο»-Δημ.Καραϊτίδης

Militaire News

«Έχουμε την ατυχία να συνορεύουμε με μία χώρα που από τη φύση της διέπεται από αρπακτικό σύνδρομο», επισημαίνει στη συνέντευξη του ο πρέσβης ε.τ Δημήτρης Καραϊτίδης.

Δεν υποτιμά τη σημασία των κινήσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στο διπλωματικό πεδίο, αντιθέτως θεωρεί πάρα πολύ σημαντική τη συμφωνία με τη Γαλλία και θετική την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία αν και όπως λέει περιμέναμε ακόμη περισσότερα.

Η συζήτηση με τον κ.Καραϊτίδη ξεκινά απ΄ όσα συμβαίνουν στη Βόρεια Μακεδονία και πως αυτά μπορούν να επηρεάσουν την Ελλάδα. Η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε λίγες ώρες πριν ο Ζάεφ κατορθώσει να ξεπεράσει το εμπόδιο της πρότασης μομφής, ωστόσο αυτό δεν αλλάζει και πολύ την κατάσταση.

Ο κ.Καραϊτίδης που ήταν επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας μας στα Σκόπια το ιδιαίτερα κρίσιμο διάστημα 1991-1994, κάνει μια ενδιαφέρουσα ανάλυση των εξελίξεων στα βόρεια σύνορα μας.

Ο Δημήτρης Καραϊτίδης, πρέσβυς επί τιμή εντάχτηκε στη διπλωματική υπηρεσία το 1974, διατέλεσε μεταξύ άλλων και διευθυντής στα διπλωματικά γραφεία των Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη, διπλωματικός σύμβουλος της Φώφης Γεννηματά, ενώ υπήρξε και επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας μας στα Σκόπια την περίοδο 1991-1994.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube.

Όλες οι ειδήσεις

Τουρκία: Ένας ύπουλος περιφερειακός μπαμπέσης εχθρός της ευρωπαϊκής κουλτούρας και κοινωνίας

Αλλάζουν προς το χειρότερο τα κριτήρια επιτυχίας Ικάρων σήμερα για να εφαρμοστούν τη Δευτέρα! Τι λέει ο ΥΦΕΘΑ;

Η Τουρκία με αντι-navtex ισχυρίζεται ότι η περιοχή νότια της Καρπάθου της…ανήκει

O Eρντογάν «εξάγει» λογοκρισία στην Ελλάδα

Ούτε τα προσχήματα! Η Τουρκία κατηγορεί Πολωνία, Λιθουανία και Λετονία ότι «κακομεταχειρίζονται μετανάστες»!

Κορονοϊός: 5 νέα φάρμακα μέχρι τέλος του χρόνου εγκρίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης