Υποστηριξε το militaire
Υγεία
10/11/2021 | 22:31
Militaire News

«1.000 € για ψευδή rapid test» – Καταγγελία φαρμακοποιoύ

«1.000 € για ψευδή rapid test» - Καταγγελία φαρμακοποιoύ
φωτ. αρχείου / pixabay

Καταγγελία για ψευδή rapid test έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού έρχεται στη δημοσιότητα από φαρμακοποιό. Πολίτες προσέφεραν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά για να αποκτήσουν ψευδώς θετικών rapid test, σύμφωνα με τον φαρμακοποιό Κώστα Μανωλόπουλο.

Ο φαρμακοποιός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε σε δύο περιπτώσεις στην επαρχία, όπου πολίτες προσέφεραν σε φαρμακοποιούς από 500 μέχρι και 1000 ευρώ για να τους δηλώσουν ψευδώς θετικά στον κορονοϊό rapid test.

«Το κάνουν με το σκεπτικό ότι θα γλιτώσουν για ένα εξάμηνο τα rapid και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι», εξήγησε ο ίδιος.

Ο κ. Μανωλόπουλος σημείωσε ότι συνάδελφοί του δέχονται συστηματικά οχλήσεις μέσω τηλεφώνου από πολίτες -που συνήθως δεν γνωρίζουν προσωπικά- ζητώντας να «ολοκληρώσουν» το τεστ δίχως να προσέλθουν, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι είναι δήθεν αθλητές και χρειάζονται σε συχνή βάση να κάνουν τεστ και δεν προλαβαίνουν.

Υπό τον φόβο ότι θα βγουν θετικοί, όπως εξήγησε ο φαρμακοποιός, δίνουν 20 ευρώ ώστε να δηλωθεί το εικονικό τεστ τους ως αρνητικό.

«Φοβούνται ακόμα και το 1% της θετικότητας και για αυτό προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές βάζοντας και κίνδυνο συναδέλφους», όπως είπε. Πάντως, ο φαρμακοποιός σημείωσε ότι δεν έχει γίνει καμία επώνυμη καταγγελία μέχρι τώρα στον φαρμακευτικό σύλλογο.

Όλες οι Ειδήσεις

Το ΝΑΤΟ όπως το βλέπει ο Έλληνας ΥΕΘΑ απλά δεν υπάρχει!

«Κατάσταση λογοκρισίας»…Πως η κυβέρνηση «περιορίζει» την έκφραση άποψης σε ΜΜΕ και διαδίκτυο

Κορονοϊός Ελλάδα: 70 νεκροί σ΄ ένα 24ωρο, πάνω από 7.000 τα νέα κρούσματα κοντά στους 500 οι διασωληνωμένοι

Τουρκική «απαγόρευση» για ελληνική άσκηση στο Καστελλόριζο και όργια με UAV στο Αιγαίο

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης