Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
29/10/2021 | 06:30 (ενημερώθηκε 3 έτη πριν)
Militaire News

Η Τουρκία και οι απειλές για αγορά ρωσικών μαχητικών που δεν πρέπει να υποτιμηθούν

Η Τουρκία και οι απειλές για αγορά ρωσικών μαχητικών που δεν πρέπει να υποτιμηθούν

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Μπάιντεν μίλησε με το δεξί χέρι του Ερντογάν, τον Ι.Καλίν. Είχαν συναντηθεί και πριν μερικές εβδομάδες στην Ουάσινγκτον.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λ.Όστιν μίλησε με τον Τούρκο ομόλογο του Χ.Ακάρ.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου μαζί με τις προσβλητικές δηλώσεις του για τον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Δένδια, απείλησε ότι αν οι ΗΠΑ δεν παραδώσουν F-35 στην χώρα του, τότε η Άγκυρα θαστραφεί σε ρωσικά μαχητικά Su-35 ή Su-57. Η απειλή δεν πρέπει να υποτιμάται ,γιατί η σχετική συζήτηση γίνεται μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν εδώ και αρκετό καιρό. Οι φωτογραφίες με την παρουσίαση που έκανε ο Ρώσος πρόεδρος στον Ερντογάν ήταν η αρχή ενός σήριαλ που συνεχίζεται αλλά που ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα.

Όλα αυτά ,μαζί με την αναμενόμενη κλιμάκωση που συνεχώς προαναγγέλει η Άγκυρα, δεν μπορούν παρά να προβληματίζουν την Αθήνα. Οι μέχρι στιγμής ανακοινώσεις εξοπλισμών είναι σε θετική κατεύθυνση αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε σ΄ αυτές. Πρωτίστως θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι στο διάστημα χρόνων που θα μεσολαβήσει μέχρι αυτές να αποδώσουν, οι όποιες ελλείψεις υπάρχουν στη συντήρηση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων θα αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά. Αυτό θα έπρεπε ήδη να έχει λυθεί αλλά έστω και τώρα είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί το όποιο πρόβλημα υπάρχει.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει με την λογική του «όλα τα παλιά αγοράζω». Η κυβέρνηση ευτυχώς δεν την πάτησε με τις λύσεις τύπου Ticonderonga στη θάλασσα καλό θα ΄ναι να ΄χει το νου της κι όσα τις “σπρώχνουν” για τον αέρα. Η ΠΑ έχει επαρκώς ενισχυθεί και με τον εκσυγχρονισμό των F-16 και με την παραγγελία των Rafale. Άλλες «λύσεις» τις οποίες θέλουν κάποιοι να ξεφορτωθούν δεν μας χρειάζονται. Γράψαμε προχθές για το θέμα των…μεταχειρισμένων Eurofighters  που οι Βρετανοί δεν τα θέλουν πια! Ο ΥΕΘΑ με απάντηση που έδωσε στη Βουλή, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί κι αυτή η «λύση». Υποθέτουμε ότι το έκανε από ευγένεια λόγω της υπογραφής συμφωνίας Ελλάδας-Βρετανίας και δεν το ενοούσε . Μια απλή ανάγνωση όσων έχουν γραφτεί κατά καιρούς για την πορεία του Eurofighter και για το κόστος χρήσης του πείθουν και τον πιο αδαή ότι μόνο «λύση» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Όλες οι ειδήσεις

Ερντογάν: «Πετύχαμε να μην αποκλειστεί η Τουρκία από τους πόρους υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο»

Ο αποχαιρετισμός Μητσοτάκη στην Μέρκελ με αναφορές σε «φτηνά εθνικά συνθήματα» που «ευτυχώς δεν άντεξαν»

Φρεγάτα «φυλακή» με τον κορονοϊό «δεσμοφύλακα» όταν σ΄ όλα τα υπόλοιπα κάνουν τα στραβά μάτια

Αποχαιρετισμός Μέρκελ στην Αθήνα των «τεμπέληδων» και «σιγά μην κλάψω»…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης