Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
26/10/2021 | 12:07 (ενημερώθηκε 3 έτη πριν)
Militaire News

Στάζει φαρμάκι για Ερντογάν ο Ακιντζί: Είμαστε σε τραγική κατάσταση

Στάζει φαρμάκι για Ερντογάν ο Ακιντζί: Είμαστε σε τραγική κατάσταση

Κατά μέτωπο επίθεση από τον πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, που τα βάζει με τον Ταγίπ Ερντογάν. Σε πολιτική χρεοκοπία και διαφθορά τα κατεχόμενα που βρίσκονται «σε τραγική κατάσταση», όπως σημειώνει ενώ καλεί τον Ερντογάν να αφήσει τα παιχνίδια με τον χρόνο με φόρμουλες που δεν μπορούν να εφαρμοστούν. «Στην Κύπρο πρέπει να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της ομοσπονδιακής λύσης που είναι η μονή εφικτή λύση, σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Μουσταφά Ακιντζί.

«Καθεστώς ενός ανδρός» στην Τουρκία

Το «καθεστώς ενός ανδρός» στην Τουρκία παρασέρνει και τα κατεχόμενα με ταχύτητα σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο στην κατάρρευση, όπως αναφέρει ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκύπριων, Μουσταφά Ακιντζί, που «φωτογραφίζει» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ακιντζί σχολίασε στα social media ότι τα κατεχόμενα βρίσκονται «σε μια τραγική κατάσταση» και επισημαίνει ότι έχουν στερηθεί την ελευθερία τους πρόσωπα όπως οι Οσμάν Καβάλα και Σελαχετίν Ντεμιρτάς, αναγκάζοντας διανοούμενους να μεταναστεύουν εκτός Τουρκίας. Αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί από κανένα σύγχρονο νομικό κανόνα, σημειώνει.

Προσθέτει δε, ότι η απαγόρευση εισόδου στην Τουρκίας για τους Αλί Μπιζντέν, Αχμέτ Αν και Αλί Κισμίρ είναι αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής. «Αυτή η αντιδημοκρατική πολιτική, που έφτασε στο σημείο να διώξει 10 ξένους Πρέσβεις από την Τουρκία, είναι καταδικασμένη να χτυπήσει σε τοίχο», σημείωσε ο Ακιντζί.

Τουρκοκύπριοι και Τούρκοι υποφέρουν

«Δυστυχώς, οι Τουρκοκύπριοι υποφέρουν τόσο πολύ, αν όχι περισσότερο, από αυτούς που ζουν στην Τουρκία. Η οικονομική, πολιτική χρεοκοπία και διαφθορά επηρεάζουν βαθιά τους Τουρκοκύπριους», αναφέρει ο Ακιντζί.

«Διέξοδος είναι να ακολουθήσουμε μια πολιτική που σέβεται τις παγκόσμιες νομικές νόρμες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές αρχές, μια πολιτική που είναι ειρηνική με τη διεθνή κοινότητα» σημειώνει.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ακιτζί υποστηρίζει: «Στην Κύπρο πρέπει να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της ομοσπονδιακής λύσης που είναι η μονή εφικτή λύση, σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα, αφήνοντας τα παιχνίδια με τον χρόνο με φόρμουλες που δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Αυτός είναι ο τρόπος για να φτάσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον στην Τουρκία και την Κύπρο».

Όλες οι ειδήσεις

ΕΑΣ: Κατάρρευση εσόδων στα 4 εκατομμύρια το πρώτο 9μηνο του 2021!

Η στρατηγική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ανατολική Μεσόγειος- Δημ. Δρόσος

Σόρος- Ερντογάν: Μια ιστορία αγάπης και μίσους! Βαγγέλης Χωραφάς

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης