Υποστηριξε το militaire
17/10/2021 | 06:30

«Οι συμφωνίες με ΗΠΑ-Γαλλία θα ΄ναι τρύπα στο νερό αν η Ελλάδα δεν κινηθεί»! Ο Ι.Βαληνάκης αναλύει

Militaire News

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης αναλύει τις αμυντικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία, επισημαίνει τα θετικά στοιχεία, τις ευκαιρίες που δημιουργούνται αλλά και τους κινδύνους που υπάρχουν…

“Οι συμφωνίες είναι πολύτιμα εργαλεία, αλλά δεν αρκούν”,λέει. Πρέπει να αποφασίσουμε και πως θα τις χρησιμποιήσουμε…

Ο πιο σημαντικός κίνδυνος είναι «ο κακός μας ευατός», όπως λέει ο κ.Βαληνάκης.

Δεν αρκούν οι συμφωνίες αλλά πρέπει η Ελλάδα να τις αξιοποιήσει και να μην είναι απλά θεατής των εξελίξεων στην περιοχή μας κι όχι μόνο σ΄ αυτή. Ο κ.Βαληνάκης δηλώνει έκπληκτος από ενέργειες της κυβέρνησης ,όπως την αποδόμηση από μέρους μας του Χάρτη της Σεβίλλης, την επιλογή να μην εμπλακούμε σε παρενοχλήσεις των Τούρκων σε γαλλικό ερευνητικό σκάφος «ρίχνοντας το μπαλάκι» στους Γάλλους και με την υπόθεση του Nautical Geo.

Δεν κρύβει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο η Τουρκία να παρουσιάσει χάρτη οριοθέτησης ΑΟΖ, αφού τα μηνύματα που στέλνει η Ελλάδα είναι τελείως λανθασμένα. Ανήσυχος είναι επίσης και για τη στάση που θα τηρήσει η Αίγυπτος σε όσα η Τουρκία της προτείνει για την ΑΟΖ.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης