Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
15/10/2021 | 14:10 (ενημερώθηκε 3 έτη πριν)
Militaire News

«Τι ήπιες Δένδια;» – Ξεσάλωσαν τα ΜΜΕ στην Τουρκία για τη συμφωνία Ελλάδας με ΗΠΑ

«Τι ήπιες Δένδια;» - Ξεσάλωσαν τα ΜΜΕ στην Τουρκία για τη συμφωνία Ελλάδας με ΗΠΑ
Αντονι Μπλίνκεν και Νίκος Δένδιας / φωτ. youtube

«Ξεσαλώνουν» τα τουρκικά ΜΜΕ με αφορμή την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για «απειλή πολέμου από την Ελλάδα»! Γράφουν επίσης οι τουρκικές εφημερίδες ότι «οι εχθροί της Τουρκίας είναι στο ίδιο καρέ» και αναφέρονται σε «ΗΠΑ και η ευνοούμενή της Ελλάδα». Αναφορά για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ υπάρχει σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ της γείτονος και «συμμάχου» στο ΝΑΤΟ Τουρκίας.

Γενί Σαφάκ: Τι ήπιες Δένδια;

«Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, απείλησε την Τουρκία κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο Δένδιας, ο οποίος είπε ότι η κυριαρχία τους απειλείται και ότι είναι έτοιμοι για πόλεμο, ήταν αλαζονικός χωρίς να κοιτάζει το έγκλημά του. Ζητώντας υποστήριξη από τις ΗΠΑ, ο Έλληνας υπουργός είπε: “Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία απειλή πολέμου στην ανατολική Μεσόγειο. Υπάρχει απειλή πολέμου”», σημειώνει η εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

Τζουμχουριέτ: Η Ελλάδα δεν παίρνει το μάθημά της από την ιστορία

Σε άρθρο γνώμης του πρώην πρέσβη της Τουρκίας Ονούρ Οϊμέν στις εσωτερικές σελίδες αναφέρεται ότι «η Ελλάδα δεν παίρνει το μάθημά της από την ιστορία» και σημειώνει ότι «η Ελλάδα, η οποία προσπαθεί να αλλάξει την ισορροπία με την Τουρκία εδώ και χρόνια, τώρα προσπαθεί να επιτύχει τον στόχο της μέσω στρατιωτικής αποτροπής υπογράφοντας διμερείς αμυντικές συμφωνίες με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ορισμένες χώρες, όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ, υποστήριζαν πάντα την Ελλάδα, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο, λαμβάνοντας υπόψη τα δικά τους στρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή.

Όλες αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι ΗΠΑ και η Γαλλία έχουν υιοθετήσει την προσέγγιση να επηρεάσουν αρνητικά τα ισοζύγια στο Αιγαίο για την Τουρκία αυξάνοντας την αμυντική ισχύ της Ελλάδας. Είναι πιθανό να δούμε τις ΗΠΑ να εγκαταλείπουν την παράδοση 100 αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία ως απόδειξη της προσέγγισής της».

Μιλιέτ: Πανικοβλημένη η Αθήνα

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Αθήνα, πανικοβλημένη από την αύξηση της περιφερειακής επιρροής της Τουρκίας, υπέγραψε ένα πρωτόκολλο αμυντικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες δείχνουν πλέον ξεκάθαρα την εύνοιά της», αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Μιλιέτ.

Τίτλοι από άλλα τουρκικά ΜΜΕ:

Σταρ: Ο γείτονας ενέκρινε επίσημα την εισβολή χωρίς πόλεμο!

ΗΠΑ και Ελλάδα υπέγραψαν: Ο γείτονας ενέκρινε επίσημα την εισβολή χωρίς πόλεμο!

Βατάν – Κραυγές χαράς στον ελληνικό Τύπο: Ελλάδα και ΗΠΑ συμφώνησαν…

Τακβίμ: Οι εχθροί της Τουρκίας στο ίδιο καρέ!

Οι ΗΠΑ επέλεξαν ευνοούμενο και υπέγραψε συμφωνία με την Ελλάδα. Οι εχθροί της Τουρκίας στο ίδιο καρέ!

Όλες οι ειδήσεις

Παρέμβαση της ΠτΔ ζητούν στρατιωτικοί για τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας

Ελληνοαμερικανική συμφωνία: «Τι δώσαμε , τι πήραμε» αποτίμηση από τον Σ.Φενέκο

Ειδικός Σύμβουλος στο ΕΛΙΑΜΕΠ ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης

01/05/2024 | 14:04

Μάιος στην COSMOTE TV