Υποστηριξε το militaire

Live οι δηλώσεις Δένδια – Blinken για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας και ΗΠΑ

Militaire News

Έπεσαν οι υπογραφές για την αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει casus belli, αντιμετωπίζει καθημερινά προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε ο Νίκος Δένδιας, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια χώρα – σύμμαχος του ΝΑΤΟ». «Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο», σημείωσε ο αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν.

Μπλίνκεν: Πυλώνας σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σημείωσε: «Ενδυναμώνουμε την ελληνοαμερικανική συνεργασία σήμερα. Η χώρα μας είναι ευγνωμονούσα στην Ελλάδα. Είστε ένας αξιόπιστος σύμμαχος ιδιαίτερα στο θέμα του Αφγανιστάν».

Υπογράμμισε πως «η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο», ενώ προανήγγειλε τη συνδρομή των ΗΠΑ την επομένη των φυσικών καταστροφών που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.

Δένδιας: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει casus belli

Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας, τόνισε πως «οι ΗΠΑ ανησυχούν όλο και περισσότερο στις προκλήσεις που απασχολούν τον κόσμο», σημειώνοντας παράλληλα πως «η Ελλάδα αντιμετωπίζει casus belli, αντιμετωπίζει καθημερινά προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», σημειώνοντας πως θα τις αντιμετωπίσει διπλωματικά.

Αναφορικά με τη σύναψη συμμαχιών, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας επισήμανε: «Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που εντάχθηκαν στην ΕΕ και έχει μια αυξανόμενη ευθύνη προκειμένου να ενταχθούν οι χώρας των Δυτικών Βαλκανίων στην ένωση».

«Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια χώρα – σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Θέλουμε να καταπολεμήσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις όπως είναι η πανδημία και η κλιματική αλλαγή. Ήδη έχουμε δωρίσει δύο εκατομμύρια εμβόλια. Μοιραζόμαστε κοινές αξίες και τον σεβασμό μας για το διεθνές δίκαιο», προσέθεσε ο Νίκος Δένδιας.

Δείτε τις δηλώσεις Δένδια – Blinken για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας και ΗΠΑ.

Όλες οι ειδήσεις

Προσοχή – Νέα απάτη: Έτσι σας κλέβουν χρήματα από καταθέσεις σε τράπεζες

Κακοκαιρία Μπάλλος: Επιτελικό κράτος ναυάγιο με μόνο σχέδιο “φεύγεις από το σπίτι”!

«Ελληνοαμερικανική συμφωνία: Μη ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν να χάσουν την Τουρκία»

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης