Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
10/10/2021 | 15:08 (ενημερώθηκε 3 έτη πριν)
Militaire News

Εύβοια: Μεγάλες ζημιές, εγκλωβισμένοι πολίτες και πρωθυπουργός και υπουργοί δίνουν λάθος μήνυμα

Εύβοια: Μεγάλες ζημιές, εγκλωβισμένοι πολίτες και πρωθυπουργός και υπουργοί δίνουν λάθος μήνυμα

Η πρώτη δυνατή βροχή στην Εύβοια έδειξε τα δύσκολα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της περιοχής, μετά από το δράμα των πυρκαγιών το καλοκαίρι. Την ίδια ώρα οι φωτογραφίες του πρωθυπουργού από το τριήμερο του στην Κρήτη αλλά και δηλώσεις υπουργών του για τις καταστροφές στέλνουν το λάθος μήνυμα και προκαλούν οργή.

Τεράστια προβλήματα από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Αθηνά» αντιμετωπίζει ο δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

«Στην παραλία της Αγίας Άννας το νερό είχε φτάσει στο ένα μέτρο. Απεγκλωβίστηκαν πάνω από 100 άτομα από την Αγία Άννα μέχρι τον Κοτσικιά. Βλέπουμε ακόμη τέσσερις εγκλωβισμένους, μας μιλάνε στο τηλέφωνο», δήλωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης για τα προβλήματα που προκάλεσε στη Βόρεια Εύβοια η κακοκαιρία.

Ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου Δημήτρης Σκοπελίτης μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι οι τέσσερις ηλικιωμένοι είναι καλά στην υγεία τους και γίνεται προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό τους.

«Στις 4 το πρωί βγάλαμε ηλικιωμένο από σπίτι όπου το νερό έφτανε στο ένα μέτρο. Σπάσαμε περιφράξεις από σπίτια για να εκτονωθεί το νερό, αλλιώς θα είχαμε θύματα. Η καταστροφή που έχει γίνει στο ανατολικό μέτωπο, από την Αγία Άννα μέχρι τον Βασιλικό δεν περιγράφεται. Κοίτη 120 μέτρων μήκους σχηματίστηκε στην παραλία του Αχλαδίου», ανέφερε ο δήμαρχος στην ΕΡΤ.

«Δεν υπάρχει νερό, οι πλημμύρες σάρωσαν και το δίκτυο ύδρευσης. Επιχειρούν πάνω από 20 μηχανήματα σε όλο το δήμο», είπε ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Παρόλα αυτά οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν βλέπουν σύνδεση της καταστροφής του καλοκαιριού.

 

 

Από τις 2 το πρωί έχει σταματήσει η βροχή, όπως είπε ο δήμαρχος Μαντουδίου, επαναλαμβάνοντας ότι οι εικόνες δείχνουν ολική καταστροφή.

«Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη και οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν μεγάλες επιπτώσεις με δεδομένη την απουσία του δάσους», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης.

«Εχει πληγεί το ανατολικό μέτωπο του δήμου Νηλέως, από την περιοχή της Αγίας Άννας έως την παραλία του Βασιλικού, το Ψαροπούλι. Εχουν ισοπεδωθεί δρόμοι, δεκάδες σπίτια είναι πλημμυρισμένα, η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη» πρόσθεσε ο κ Κελαϊδίτης που βρίσκεται στην πληττόμενη περιοχή, στην παραλία του Αχλαδίου.

Οι έντονες βροχοπτώσεις χτύπησαν τον πυρόπληκτο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο.

Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση βρίσκονται οι κάτοικοι, Αχλαδίου αλλά και της Αγίας Άννας, όπου έχουν υπερχειλίσει ποταμοί και ρέματα πλημμυρίζοντας μεγάλες εκτάσεις, σύμφωνα με το evima.gr.

Όλες οι ειδήσεις

Η Εύβοια πλημμύρισε με την πρώτη βροχή

Καιρός: Επιδείνωση την Κυριακή

Κορονοϊός Ελλάδα: Σταθερά υψηλός ο αριθμός των νεκρών
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης