Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
05/10/2021 | 22:52
Militaire News

Η καθυστερημένη “απολογία” του Facebook που καλό είναι να μην το αφήσουμε να κυριαρχήσει

Η καθυστερημένη

Πάρα πολλοί άνθρωποι σ΄ όλο τον πλανήτη έχουν ταυτίσει το διαδίκτυο και συνεπώς την αναζήτηση σ΄ αυτό και την ενημέρωση απ΄ αυτό, με το Facebook. Λάθος…

Ειδικά για την ενημέρωση που έχουμε εμπειρία, πολλές φορές έχουμε επισημάνει -έχοντας και προσωπική εμπειρία πλέον- ότι δεν μπορεί να κρίνει το Facebook των δισεκατομμυρίων ποιες πηγές ενημέρωσης θα επιβραβεύει και ποιες θα “θάβει” με κριτήρια που δεν είναι πάντα διάφανα. Στην Ελλάδα ειδικά έχουμε πολύ άσχημη εμπειρία από τους “ελέγχους” του Facebook.

Γι΄ αυτό καλό θα ήταν ο καθένας από εμάς αφού επιλέξει όποια πηγή ενημέρωσης του αρέσει να ενημερώνεται απ΄ ευθείας απ΄αυτή κι όχι πάντα μέσω Facebook. Ο αριθμός των ιστοσελίδων που ενημερώνουν είναι τεράστιος και όλοι είναι βέβαιο ότι θα βρουν αυτό “που τους πάει”. Ας μη δίνουμε μονοπωλιακή δύναμη στο Facebook το οποίο ασφαλώς είναι χρήσιμο , αρκεί να μην του επιτρέψουμε να ελέγχει τα πάντα. Χθες που “έπεσε” πολλοί πίστεψαν ότι δεν υπάρχει…διαδίκτυο.

Η καθυστερημένη απολογία του Facebook για τη χθεσινή πολύωρη εξαφάνιση του:

Η εταιρεία Facebook Inc ανακοίνωσε σήμερα ότι μια συντήρηση ρουτίνας στο δίκτυο της εταιρείας που συνδέει τα κέντρα δεδομένων της, προκάλεσε την κατάρρευση του παγκόσμιου συστήματος της για περισσότερες από έξι ώρες χθες.

Σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιό του, το Facebook εξήγησε ότι οι μηχανικοί του έδωσαν μια εντολή που έριξε ακούσια όλες τις συνδέσεις στο δίκτυό του, «αποσυνδέοντας ουσιαστικά τα κέντρα δεδομένων του Facebook σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η διακοπή λειτουργίας διέκοψε την πρόσβαση στο Facebook, το Instagram και το WhatsApp παγκοσμίως.

Προκάλεσε επίσης να χάσουν εργαζόμενοι πρόσβαση σε εσωτερικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται από τους εργαζομένους του Facebook για τη διόρθωση τέτοιων προβλημάτων, ανέφερε η εταιρεία.

Το Facebook πρόσθεσε ότι το εργαλείο ελέγχου προγράμματος είχε ένα σφάλμα και απέτυχε να σταματήσει την εντολή που προκάλεσε τη διακοπή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης