Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
17/09/2021 | 13:27
Militaire News

“Απεγκατάσταση” του e-food στα μέσα κοινωνική δικτύωσης! Ποια είναι η αιτία

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-food αντιμετωπίζει την απόρριψη των χρηστών της από τη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεση της να αλλάξει προς το πολύ χειρότερο τις εργασιακές σχέσεις των διανομέων της.

Το μήνυμα που στάλθηκε στους εργαζόμενους και ήρθε στο φως της δημοσιότητας  προκάλεσε τις αντιδράσεις και την οργή των χρηστών του efood με αποτέλεσμα να εγκαταλείπει ο ένας μετά τον άλλον την πλατφόρμα.

Όπως έγινε γνωστό η εταιρεία, ζήτησε από τους διανομείς της, των οποίων οι τρίμηνες συμβάσεις είχαν λήξει, να συνεχίσουν τη συνεργασία τους ως freelancers. Σε περίπτωση ωστόσο που αυτή η πρόταση δεν γίνει αποδεκτή από τους εργαζόμενους δεν θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Ο βουλευτής  Β΄Πειραιά και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Οι εταιρείες ντελίβερι #cancel_efood μπορούν τώρα και εκβιάζουν με απόλυση τους εργαζόμενους αν δεν δεχτούν να δουλέψουν ουσιαστικά ως δούλοι, γιατί με τον εργασιακό νόμο 4808/21 οι αδίστακτοι Μητσοτάκης Χατζηδάκης κατήργησαν τη δική τους!! εγκύκλιο – Βρούτσης Νοέμβριος 2020 – η οποία καθόριζε αποκλειστικά σχέση μισθωτής εργασίας για τους εργαζόμενους διανομείς.

Η μεροληψία αυτής της συγκεκριμένης πολιτικής ομάδας υπέρ των κάθε λογής συμφερόντων, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης