Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
07/09/2021 | 11:03
Militaire News

Η Τουρκία κλείνει “μέτωπα”: Συνάντηση του “αφεντικού” της ΜΙΤ με τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Συρίας

Η Τουρκία κλείνει

Η Τουρκία επιχειρεί να κλείσει όλα τα “ανοιχτά της μέτωπα”. Η πορεία αναθέρμανσης των σχέσεων της με τα ΠΑΕ φαίνεται ότι έχει αποτελέσματα και δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια για πλήρη εξομάλυνση με Ισραήλ και Αίγυπτο. Η Άγκυρα μετά από τα όσα έγιναν στο Αφγανιστάν θα εκμεταλλευθεί στο έπακρο την αναβάθμιση της και θα προσπαθήσει πρώτα απ΄ όλα να διαμορφώσει ένα νέο θετικό κλίμα στον περίγυρο της.

Σ΄ αυτή τη προσπάθεια η ΜIT και το “αφεντικό” της παίζουν σημαντικό ρόλο.

Ο Hakan Fidan, διευθυντής της Τουρκικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MİT) πρόκειται να συναντήσει τον Σύριο διευθυντή Εθνικής Ασφάλειας Ali Mamlouk στη Βαγδάτη, γράφει η εφημερίδα Türkiye.
Η Türkiye δημοσιεύει και δήλωση του πρώην διευθυντή του Τμήματος Πληροφοριών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Hakkı Pekin ο οποίος υποστηρίζει ότι “η συνάντηση θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας νέας διαδικασίας, αφού όσα γίνονται μέσω ενδιάμεσων χωρών όπως η Ρωσία και το Ιράν δεν έχουν πλέον νόημα. Η επαφές του Hakan Fidan σίγουρα θα ενεργοποιήσουν εκ νέου τα κανάλια της διπλωματίας και της πολιτικής και θα ξεκινήσει μια νέα περίοδο ».
Η τελευταία φορά που ο Fidan και ο Mamlouk συναντήθηκαν ήταν τον Ιανουάριο του 2020, στη Μόσχα.
Η συνάντηση θα επικεντρωθεί σε θέματα μετανάστευσης και τρομοκρατίας, σύμφωνα με τον Pekin. «Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να αναλυθεί ως μέρος των βελτιωμένων σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης